Obnova puta praznik za mještane u Malim Sitnešima kod Srpca

Dejan Jovičić
Obnova puta praznik za mještane u Malim Sitnešima kod Srpca

Srbac - Gotovo pet godina je trebalo čekati kako bi bila završena rekonstrukcija i asfaltiranje puta u Malim Sitnešima kod Srpca, što su mještani ovog kraja doživjeli kao praznik u njihovom naselju.

Radovi na dionici u dužini od 1,4 kilometra koštaće 315.830 KM, a novac su obezbijedili Vlada RS i kabinet predsjednika RS. Više desetina mještana okupilo se na gradilištu kako bi proslavili početak rekonstrukcije puta i kao pravi domaćini počastili su radnike kafom i pićem.

- Nismo vjerovali da ćemo dočekati ovaj dan i srce nam je puno. Ovdje se nalazi više desetina kuća u kojima žive mnoge porodice koje značajno doprinose boljitku našeg grada i mislim da smo zaslužili da dobijemo novi put. Naši dugogodišnji apeli konačno su urodili plodom - rekao je Stanko Todorović.

Prethodna vlast još prije pet godina je počela sanaciju ovog puta, ali je radove ostavila nedovršenim. Put je u međuvremenu sve više propadao, a jake poplave su ga dodatno urušavale, zbog čega su mještani bili očajni.

- Godinama nismo mogli hodati pored svojih kuća i disati od silne prašine koja se dizala s puta. Sada smo presrećni jer su nam obećali da ćemo dobiti asfalt za manje od mjesec - rekla je Doda Todorović.

Put su obišli načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i direktor i vlasnik firme “Niskogradnja” iz Laktaša Ljubomir Ćubić, koji su prethodno potpisali sporazum o početku izvođenja radova. Dragosavljević je istakao da će Srbac narednih sedmica biti pravo gradilište jer je planirana obnova još nekoliko puteva.

  • Sa “Niskogradnjom” smo potpisali sporazum o rekonstrukciji puta u Kukuljama u dužini od 600 metara, a radovi će koštati blizu 43.000 KM. U toku idućeg mjeseca počeće i rekonstrukcija puta u Bajincima u dužini od 850 metara, za šta ćemo takođe uz pomoć Vlade RS uložiti oko 141.650 KM. Ukupna vrijednost sva tri puta premašiće pola miliona maraka - istakao je Dragosavljević.

Obnova Trga 9. januar

Pomoć za realizaciju projekata u Srpcu obezbijedila je i Vlada Srbije, koja je u prvoj tranši izdvojila 100.000 evra, a najveći dio novca biće izdvojen za uređenje užeg gradskog jezgra i novog trga koji će nositi naziv 9. januar.

Radovi se bliže kraju, a u toku naredne sedmice trebalo bi da bude asfaltiran ovaj lokalitet. U drugoj tranši Vlada Srbije izdvojila je 50.000 evra za srbačku opštinu, što će biti namijenjeno za obnovu zgrade Centra za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana