Novi direktor zvorničke bolnice sjeda u fotelju

D. S.
Novi direktor zvorničke bolnice sjeda u fotelju

Zvornik - Dužnost direktora bolnice Zvornik Milorad Drljević danas bi trebalo da preda Jovanu Okuku, koga je na ovu funkciju kao vršioca dužnosti imenovala Vlada RS.

Vlada je prošle sedmice donijela odluku o smjeni Drljevića, a kao razlog su naveli poremećene međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U rješenju za smjenu koje je Drljević juče dobio, kao razlog su navedene neisplaćene obaveze za četiri mjeseca iz prošle godine, dok se loši međuljudski odnosi u ovoj ustanovi ne pominju. Te neizmirene obaveze, kaže, nisu ništa u odnosu na one u drugim bolnicama u RS.

- Zasad se vraćam na svoje staro radno mjesto gastroenterologa. U ovoj ustanovi ću biti sve dok imam podršku svojih kolega - rekao je Drljević.

Dodao je da će najvjerovatnije pokrenuti spor kako bi zaštitio svoja prava.

Ljekari i ostali radnici bolnice Zornik su proteklih dana organizovali mirne proteste zahtijevajući opoziv smjene Drljevića. Pozvali su i resornog ministra da dođe u bolnicu i upozna se sa, kako kažu, pravim stanjem.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić je poručio da neće posjetiti bolnicu, te dodao da radnici ne mogu da određuju ko će biti direktor.

Bogdanić je poslije sjednice Vlade prošle sedmice rekao da je Drljević dobro vodio bolnicu do unazad nekoliko mjeseci, kada je očigledno iz nekog razloga došlo do poremećenih međuljudskih odnosa, zbog čega je određeni broj radnika napustio ovu zdravstvenu ustanovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana