Mladi u Kotor Varoša s borbi za bolje sutra

S. Đ.
Mladi u Kotor Varoša s borbi za bolje sutra

Kotor Varoš - U vrijeme kada Srpsku i BiH napušta sve više ljudi, grupa mladih iz Kotor Varoša odlučila je da ne budu samo puki posmatrači, već da i nešto urade u borbi za bolji život, pa je tako nastalo Udruženje mladih “Heroj”, koje broji više od 50 članova

Predsjednik Udruženja Đorđe Bojić najavio je da će 19. maja u Kotor Varošu, sa početkom u 18 časova biti održana prezentacija udruženja i premijera predstave “Ničim izazvani”. 

- Udružili smo se jer smatramo da je ovo pravi način da barem pokušamo da popravimo položaj mladih, ali i ostalih. Cilj Udruženja je da skupi sve mlade koji žele da zajedno svojim radom doprinesu razvoju kulture, omladinskog aktivizma, društveno korisnog aganžmana i slično. Naše ideje vodilje su bolji život i položaj mladih, te promovisanje realnih vrijednosti, mira, tolerancije i kulture dijaloga - kaže Bojić i dodaje da su rad počeli projektom “re:Generacija” u sklopu kojeg sarađuju sa Amaterskim pozorištem. Bojić naglašava da imaju jasne planove.

- Organizovali smo humanitarnu žurku za pomoć Belmi Huskić iz Vrbanjaca i Nikolini Jerosimović iz Maslovara. Aplicirali smo na razne javne pozive, a spremamo i muzički festival - kazao je Bojić.

Osim mladih, Udruženju svakodnevno prilaze i pripadnici starijih generacija.

- Naša poruka je da uzmemo sudbinu u svoje ruke, jer nije dovoljno da sjedimo i pričamo, nego da svi zajedno zasučemo rukave i radimo kako bi nam bilo bolje - zaključio je Bojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana