Mještani Jurkovice kod Gradiške dobili asfalt

M. V.
Mještani Jurkovice kod Gradiške dobili asfalt

Gradiška - Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić juče je svečano pustio u upotrebu novoasfaltiranu dionicu puta u mjesnoj zajednici Srednja Jurkovica, dužine 1.000 metara, u čiju izgradnju je uloženo 80.000 KM.

Adžić je rekao da je novoasfaltirana dionica puta, koja povezuje Srednju Jurkovicu sa Trnovcem i osnovnom školom u Turjaku, veoma značajna za mještane i saobraćanje školskih autobusa.

- Željeli smo da počnemo asfaltiranje ovog puta koji je dug oko četiri kilometra. Sada smo zajedno sa mještanima uradili kilometar, u skladu sa našim mogućnostima i planom ulaganja sredstava od korišćenja šuma i šumskih sortimenata za ovu godinu - istakao je Adžić.

On je naglasio da je cilj lokalne uprave da ljudi ostanu da žive u selima i svojim poljoprivrednim gazdinstvima, a da za vrlo kratko vrijeme dobrim putnim komunikacijama mogu da stignu u Gradišku i Banjaluku.

Mještanin Predrag Ljubičić, koji je i odbornik u Skupštini opštine Gradiška, naveo je da je ovaj put veoma značajan za opstanak osnovne škole u Turjaku, koju pohađa 11 učenika iz Srednje Jurkovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana