Matursko veče u Rogatici: Generacija odlikaša položila ispit zrelosti

S. M.
Matursko veče u Rogatici: Generacija odlikaša položila ispit zrelosti

Rogatica - Učenici 55. generacije Srednjoškolskog centra “27. januar” u Rogatici, njih 73, maturskom večeri su u subotu, u motelu “Park” položili ispit zrelosti. U svijet odraslih zakoračilo je 34 đaka gimnazije opšteg smjera, 20 ekonomskih i 19 poslovno-pravnih tehničara.

Među njima je 15 učenika koji su razred okončali s odličnim i 21 sa vrlo dobrim uspjehom. Tu su i “vukovci” Vladimir Ristić, Tijana Razdoljac i Tamara Džatić, koji su sve razrede srednje škole okončali s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.

- Vječno ćemo pamtiti sve što je lijepo pratilo naše srednjoškolsko obrazovanje, a najviše drugarstvo. Upravo prijatelji će nam najviše nedostajati. Međutim, to je život i svako od nas danas će zakoračiti svojim putem. Možda se ti putevi i ukrste sa nekim od drugara iz srednje škole - poručili su maturanti.

Rastanak sa srednjom školom maturanti su svečano obilježili. Počelo je defileom u automobilima kroz grad i špalir u kojem su bile sve generacije  Rogatičana.  Rodbina, prijatelji i brojni sugrađani došli su da vide mladost i ljepotu  svoga mjesta. I imali su šta i da vide.

Povorka, koja je pošla ispred fiskulturne sale i Narodne biblioteke “Vojislav Lubarda”, koju su uz pratnju trubača predvodili maturanti Vladimir Ristić i Milica Ujić,  bila je svojevrsna revija frizura, raskošnih haljina i toaleta, kao i odijela, kravata i leptir-mašni.

Toplo pozdravljani od prisutnih duž ulice Srpske sloge maturanti su došli do motela, gdje su se fotografisali za uspomenu.

Na ovoj svečanosti, čiji je pokrovitelj bio načelnik opštine Milorad Jagodić, za učenika generacije proglašen je gimnazijalac Vladimir Ristić.

Matursko slavlje uz igru i pjesmu trajalo je do kasno u noć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana