“Lična karta” Trebinja dostupna investitorima

Danijela Bajić
“Lična karta” Trebinja dostupna investitorima

BANjALUKA - Privredni, kulturni, turistički potencijali i mnoge druge informacije o Trebinju dostupne su na oko 20.000 mejl adresa svih značajnijih poslovnih ljudi u regionu, a svojevrsnu “ličnu kartu” uskoro će dobiti Gradiška i Sokolac.

Riječ je o projektu skeniranja opština i gradova Srpske, čiji je cilj da se o njihovim potencijalima upozna javnost i potencijalni investitori iz Srbije, Crne Gore i ostalih zemalja regiona, a pokrenulo ga je Predstavništvo Srpske u Srbiji u saradnji sa portalom “eKapija”.

Šef Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović kazao je da će ovo, osim za saradnju i potencijalna ulaganja, biti i dobar vodič svima koji u Srpskoj planiraju odmor, sajmove, edukativne posjete, kongrese, a možda i preseljenje.

- Istovremeno, informacije o gradovima i opštinama do kojih se dođe i svi mogući povoljni odgovori za saradnju ili ulaganje u opštine i gradove u RS, biće od pomoći Predstavništvu u promovisanju Srpske i privrednog, kulturnog i turističkog povezivanja sa Srbijom - kaže Cicović.

Dodao je se na samom startu za učešće u projektu javilo još desetak lokalnih zajednica iz Srpske, poput Bijeljine, Prijedora, Banjaluke, Novog Grada, Jezera, Petrova.

-  Bilten za Gradišku i Sokolac je u izradi, dok je Trebinje svoju “ličnu kartu” dobilo prije dvadesetak dana, nakon čega su uslijedili pozivi iz mnogih krajeva Srpske i Srbije - kazao je Cicović i istakao da će bilteni, između ostalog, putem banera biti dostupni i na sajtu ovog predstavništva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je ovaj bilten od velike koristi za grad, posebno sada kada treba da dobro bude prezentovan u Srbiji.

- Ovo je idealna prilika da sve naše potencijale prezentujemo. Razne teme su u pitanju, od privrede do turizma. Nadam se da će i ostale lokalne zajednice u Srpskoj iskoristiti ovu priliku i predstaviti se najbolje što mogu - rekao je Ćurić.

Podrška

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Kolkić istakao je da ova i kao i mnoge druge slične aktivnosti predstavništva Srpske u inostranstvu na promociji privrednih, turističkih u drugi potencija opština i gradova u RS uvijek imaju podršku ministarstva.

-  Posebno nam je važno da se predstavimo u Srbiji gdje Predstavništvo u Beogradu sprovodi niz aktivnosti poput ove kako bi građanima Srbije još više približili Republiku Srpsku - kazao je Klokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana