Jovan Radomir: Šveđane zanimaju srpska kultura i tradicija

D. J.
Jovan Radomir: Šveđane zanimaju srpska kultura i tradicija

Srbac - Švedski televizijski voditelj i novinar Jovan Radomir, koji je porijeklom iz Srpca, bio je jedan od domaćina promocije Beograda i Srbije koja je nedavno organizovana u Stokholmu u organizaciji Turističkih organizacija Beograda i Srbije i uz podršku Ambasade Srbije u Stokholmu.

Događaj je okupio oko 70 predstavnika turističkih agencija, medija, poslovnih ljudi i poznatih ličnosti iz svijeta sporta, kulture, privrede i javnog života Švedske.

- Cilj je bio da se skrene pažnja na najvažnije kulturne znamenitosti Srbije i velikane srpske istorije i istakne ponuda za odmor u brojnim gradovima, sa naglaskom na Beograd kao grad sa dušom i popularnu evropsku “siti brejk” destinaciju, a gosti su imali priliku i da isprobaju čuvena vina i specijalitete balkanske kuhinje - rekao je Radomir.

On smatra da bi nadležne institucije u Republici Srpskoj mogle da organizuju sličnu prezentaciju i dodaje da stoji na raspolaganju ako za to bude bilo interesa.  

- Smatram da bi po uzoru na ovaj događaj trebalo organizovati nešto slično kako bismo promovisali prirodne i turističke ljepote Republike Srpske, Banjaluke i Srpca, a naročito našu gastronomsku ponudu, što bi sigurno privuklo pažnju Šveđana jer zaista imamo šta da pokažemo svijetu - kaže Radomir.

Ovaj poznati voditelj napisao je dvije autorske knjige recepata srpske nacionalne kuhinje i drugih balkanskih naroda koje su ujedno putopis kroz naše običaje i istoriju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana