Iz Udruženja penzionera u Rogatici: Kuća spasa za najugroženije

S. M.
Iz Udruženja penzionera u Rogatici: Kuća spasa za najugroženije

ROGATICA - Udruženje penzionera u Rogatici lani je raspolagalo sa 113.000 maraka, od čega je skoro 90 odsto prikupljenog novca izdvojeno za pomoć najugroženijim članovima.

Udruženje okuplja oko 2.100 članova koji plaćaju četiri marke mjesečno, a  ovih dana na održanoj godišnjoj skupštini rečeno je da je po tom osnovu lani prikupljeno 91.000 KM.

- Tu je 20.000 KM iz budžeta opštine, razne donacije 2.000 i “ostali” prihodi u iznosu od 1.440 KM - rekao je predsjednik Udruženja Tomislav Hršum.

Dodao je da je u raspodjeli novca Udruženja, koje je u neku ruku kuća spasa za najugroženije, najviše sredstava, odnosno oko 34.500 maraka otišlo na naknade troškova sahrana 83 člana i šest članova porodica penzionera.

- Za pomoć 138 penzionera tokom liječenja u bolnicama i kupovinu lijekova isplaćeno je 11.000 maraka. Organizovano je i sedam posjeta bolesnim i porodicama umrlih penzionera. Po tom osnovu isplaćeno je skromnih 157 maraka, ali je zato Udruženje kod Šumskog gazdinstva “Sjemeć”  posredovalo da 225 penzionera dobije ogrevno drvo za zimu po povoljnijim uslovima i na rate - naveo je Hršum  dodajući da je posredstvom Udruženja, deset penzionera bilo na banjskom liječenju o trošku Vlade Srpske, a 73 ih je koristilo banje uz popust i plaćanje na rate.

I prošle godine, dodao je Hršum, organizovan je izlet “u nepoznato” za penzionere, a ovoga puta 48 penzionera išlo je do Starog Broda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana