Humanitarna akcija u Srpcu: Paketići će obradovati mališane i ove godine

D. J.
Humanitarna akcija u Srpcu: Paketići će obradovati mališane i ove godine

SRBAC - Pandemija virusa korona neće spriječiti da i ove godine više stotina djece iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica iz Srpca dobije poklon paket uoči novogodišnjih praznika.

Ovo je izjavila direktorica NVO “Milenijum” iz Srpca Sanela Vidović, koja je sa volonterima ove organizacije šesnaestu godinu zaredom pokrenula humanitarnu akciju “Jedan slatkiš - jedno dijete”.

Vidovićeva kaže da su u javnim preduzećima i trgovinskim objektima širom Srpca postavljene kutije u koje će građani do 23. decembra moći ubacivati slatkiše.

- Od prikupljenih slatkiša pripremićemo paketiće, a mjesto i način dodjele biće utvrđeni u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ranijih godina smo organizovali svečanost uz zabavni program, ali teško da ćemo u tome uspjeti ove godine. Najvažnije od svega je da djeca neće ostati uskraćena za paketić u ovim tmurnim vremenima - rekla je Vidovićeva.

Spisak djece biće utvrđen u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Srpca. Organizaciju akcije podržali su i Crveni krst Srbac, Udruženje građana C.E.Z.A.R. i Savjet učenika Centra srednjih škola “Petar Kočić” Srbac.

- Prošle godine smo podijelili 240 paketića, a očekujemo da će odziv građana ponovo biti dobar. Pomoć nam je ranijih godina pružala i nevladina organizacija “Ihtus” iz Banjaluke, koja nam je donirala jedan broj paketića - kazala je Vidovićeva. Građani i privredni subjekti koji budu željeli da ostave novčanu donaciju to mogu učiniti uplatom sredstava na račun NVO “Milenijum” Srbac: 562-010-80237501-83. Dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 065/648-914.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana