Gradnja tržnice u Rogatici počinje na proljeće

S. M.
Gradnja tržnice u Rogatici počinje na proljeće

ROGATICA - Izgradnja gradske tržnice u Rogatici povjerena je sokolačkom preduzeću “Romanijaputevi” koje se obavezalo da će sa radovima početi “čim grane proljeće” i dozvole vremenske prilike.

Rekli su to u Odjeljenju za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti u Opštinskoj upravi, navodeći da je izvođač izabran na osnovu tendera.

Prva faza izgradnje gradske tržnice među pet je najprioritetnijih infrastrukturnih objekata koji bi prema Programu rada načelnika opštine Milorada Jagodića trebalo da budu realizovani tokom ove godine.

Za ovaj projekat su već izvršene temeljne pripreme. Uz ostalo nađena je zemljišna lokacija, Vlada Republike Srpske obezbijedila je 350.000 maraka, urađen je projekat i obezbijeđeni potrebni papiri, među kojima je i dozvola za izgradnju.

Tržnica će biti građena na prostoru sadašnje žitne pijace ispod motela “Park” i ulice Serdar Janka Vukotića koja je bila u veoma lošem stanju, nenatkrivena sa običnim dotrajalim tezgama, bez sanitarnog čvora i drugih potrebnih sadržaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana