Градња тржнице у Рогатици почиње на прољеће

С. М.
Градња тржнице у Рогатици почиње на прољеће

РОГАТИЦА - Изградња градске тржнице у Рогатици повјерена је соколачком предузећу “Романијапутеви” које се обавезало да ће са радовима почети “чим гране прољеће” и дозволе временске прилике.

Рекли су то у Одјељењу за локални развој, привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи, наводећи да је извођач изабран на основу тендера.

Прва фаза изградње градске тржнице међу пет је најприоритетнијих инфраструктурних објеката који би према Програму рада начелника општине Милорада Јагодића требало да буду реализовани током ове године.

За овај пројекат су већ извршене темељне припреме. Уз остало нађена је земљишна локација, Влада Републике Српске обезбиједила је 350.000 марака, урађен је пројекат и обезбијеђени потребни папири, међу којима је и дозвола за изградњу.

Тржница ће бити грађена на простору садашње житне пијаце испод мотела “Парк” и улице Сердар Јанка Вукотића која је била у веома лошем стању, ненаткривена са обичним дотрајалим тезгама, без санитарног чвора и других потребних садржаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана