Grade se prilazi Bratoljubu, u planu i zaobilaznica

K. Ć.
Grade se prilazi Bratoljubu, u planu i zaobilaznica

Bratunac - Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović izjavio je da su vlade Republike Srpske i Srbije ispoštovale preuzete obaveze u vezi sa izgradnjom novog mosta "Bratoljub".

On je precizirao da je Srbija izgradila most koji povezuje Bratunac sa Ljubovijom i pristupne saobraćajnice na desnoj obali Drine, te podsjetio da je počela izgradnja prilaznih puteva na lijevoj strani rijeke, nakon što su riješeni imovinski odnosi.

- Očekujemo da će ti radovi biti završeni u narednih nekoliko mjeseci i ostaje još obaveza Uprave za indirektno oporezivanje BiH da obezbijedi sredstva i sprovede potrebne procedure kako bi do kraja godine bio izgrađen granični prelaz, koji je planiran na našoj strani - rekao je Mlađenović.

On je istakao da će "Bratoljub" dobiti još veći značaj jer će se spojiti sa najvažnijim saobraćajnicama u Srbiji i šire, nakon brzog puta od Valjeva do novog mosta, čiju je izgradnju nedavno najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ovaj most će dobiti svoju pravu vrijednost i značaj za privrednike i stanovnike sa ovih prostora, kada se preko mreže autoputeva poveže sa Srbijom, zemljama Balkanskog poluostrva, Bliskog istoka i Evrope - rekao je Mlađenović.

Nakon izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica trebalo bi da počne izgradnja zaobilaznice u Bratuncu.

- Ministarstvo saobraćaja i veza RS će pripremiti potrebnu dokumentaciju u ovoj godini, a za narednu godinu će planirati sredstva kako bi počela izgradnja zaobilaznice do mosta - rekao je Mlađenović i dodao da je opština Regulacionim planom predvidjela industrijsku zonu u okviru zaobilaznice, kao i izgradnju nasipa s ciljem da se trajno riješi izlijevanje rijeke Drine i plavljenje tog područja.

On je najavio da će za mjesec ili dva biti završen idejni projekat za studiju izvodljivosti industrijske zone koja bi, prema očekivanjima Mlađenovića, mogla biti proglašena prvom bescarinskom u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana