Fočaci uživali u igrama na snijegu

R. Đ.
Fočaci uživali u igrama na snijegu

Foča - U zimskim radostima, sankanju, skijanju, skoku udalj, povlačenju konopca u snijegu na Planinarskom domu “Zabrana” proteklog vikenda uživali su podjednako brojni i mali i veliki Fočaci, koji su okupirali omiljeno izletište u ovoj opštini.

Na jednodnevnom izletu “Prvim planinarskim koracima”, koji je organizovala opština Foča u saradnji sa Turističkom organizacijom i Planinarskim društvom “Zelengora”, učestvovalo je više od 300 izletnika. Starije generacije podsjetile su se na staze kojima su prvi put krenuli sa planinarskim aktivnostima, dok su mlađe na nekoliko sati ostavile mobilne telefone i uživale u čarima zime i zdravog života. Neformalna grupa mladih Fočaka, koja je u proteklom periodu uz pomoć Međunarodne organizacije za migracije u potpunosti obnovila pomoćne objekte kod planinarskog doma, organizovala je takmičenja u sankanju, skoku udalj i povlačenju konopca. Pobjednik takmičenja u sankanju je Nina Filipović, najbolji u skoku udalj bio je Lazar Mimić, dok je najjača u povlačenju konopca bila ekipa “Selo Zakmur”.

- Bila je jaka konkurencija, ali sam uspjela da se izborim i pobijedim ostale takmičare - kaže Nina Filipović.

Mladen Mandić iz TO Foča kazao je da je ideja da ovakve manifestacije postanu tradicija tokom cijele godine. Sa Zabrane je potekla i inicijativa da se u narednom periodu rekonstruiše planinarski dom, a Fočaci u tome očekuju i pomoć novog ministra turizma RS, svoje sugrađanke Dragice Kovač.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana