EU pomaže poljoprivrednicima u Semberiji

Lj. A.
EU pomaže poljoprivrednicima u Semberiji

Bijeljina - U okviru Programa za oporavak od poplava koji finansira EU u Bijeljini su juče potpisani ugovori sa 38 korisnika paketa pomoći u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Suhrob Hošmuhamedov, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da sveukupna investicija u okviru ovog programa pomoći u Bijeljini, jednom od najteže pogođenih gradova u poplavama 2014. godine, iznosi oko 11 miliona KM, s tim što su u prvoj fazi već utrošena 8,2 miliona KM.

On je naveo da je u okviru prve faze, koja je trajala od 2014. do 2016. godine, obnovljeno 900 kuća, 10 škola i dva dijela vodovodnog sistema, a namjera je da u drugoj fazi budu izgrađene još 44 kuće, te obnovljeno 120 domova.

- Potpisali smo 38 ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima da bismo im omogućili bilo usluge, bilo materijal za bolji rad u poljoprivredi - rekao je Hošmuhamedov. Dragan Božić iz Novog Naselja u Janji jedan je od korisnika paketa pomoći. Dobio je plastenik u kojem namjerava da proizvodi povrće.

- To će mi biti od koristi jer sam u poplavama imao dosta štete - rekao je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana