Devetogodišnji Aleksandar sanja topli dom

A. J. R.
Devetogodišnji Aleksandar sanja topli dom

Petrovo - Samohranu majku devetogodišnjeg dječaka Anđelku Grujičić (48) iz sela Kakmuž kod Petrova pritisnula je bijeda sa svih strana, a život u tuđoj, oronuloj kući, bez struje i kupatila, nedostojan je svakog čovjeka.

Ova hrabra žena živi bez ikakvih primanja, a sebe i sina prehranjuje zahvaljujući pomoći humanih ljudi.

- Živimo isključivo od pomoći drugih. Donesu nam ljudi malo brašna, tjestenine, riže, ulja i tako se snalazim kako znam i umijem. Noći dočekujemo uz lojane svijeće jer struje nemamo više od pet godina - žali se Grujičićeva.

Kuću u kojoj stanuju ustupio im je sedamdesetosmogodišnji penzioner s kojim dijele krov nad glavom.

- Primio me u svoj dom jer nisam imala gdje. Pomaže mi koliko može. Od svoje skromne penzije mom sinu često kupi nešto što mu treba za školu - rekla je Grujičićeva.

Njen sin Aleksandar pohađa treći razred Osnovne škole "Sveti Sava" u Kakmužu i svakodnevno pješači oko osam kilometara.

- Škola je od kuće udaljena četiri kilometra i svaki dan ga pratim i idem po njega jer se bojim da ide sam. Nažalost, nemam novca da mu kupujem kartu, a nisam ni u stanju da zaradim jer sam oboljela. Dok sam bila zdravija, radila sam po restoranima, čuvala stare i nemoćne, išla na dnevnicu, ali već duže vrijeme sam oboljela na zglobovima. Nemam novca ni da odem doktoru, pa deveram takva bolesna - kaže Anđelka, kojoj je jedina želja da ima svoju kuću. Voljela bi, dodaje, da sinu pruži život u skromnoj kućici koja bi imala kupatilo i struju.

- Želja nam je da imamo televizor, jer godinama živimo u mraku - kaže Anđelka.

Ističe da je njen rođak Mišo Petrović pokrenuo humanitarnu akciju s ciljem da im bude izgrađena kuća, a svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se javiti na Anđelkin broj telefona 065/397-704. Novac za gradnju kuće moguće je uplatiti na devizni račun na ime Anđelka (Nikola) Grujičić, Kakmuž Volujak bb, 74317 Petrovo, IBAN BA395620058144022182.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana