Crveni krst Gradiška od sada Gradska organizacija Crveni krst Gradiška

Agencije
Crveni krst Gradiška od sada Gradska organizacija Crveni krst Gradiška

Banjaluka - Na redovnoj sjednici Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška koja je održana juče između ostalog usvojena je Odluka o promjeni naziva i preregistraciji Opštinske u Gradsku organizaciju Crvenog krsta Gradiška.

Predsjednica Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška, Renata Obradović Popović, rekla je da je zadovoljna radom novog saziva Skupštine.

„Svi članovi Skupštine rade volonterski i svi su uključeni u aktivnosti u svojim školama ili mjesnim organizacijama“, navela je Obradović Popović i dodala da su posebno zadovoljni radom podmladka koji je učestvovao na raznim takmičenjima a u 2019. godini osvaja nagrade, pa je tako učenica Gimnazije Ana Marija Slijepčević I1 razred, prof. Milena Šmitran na konkursu  povodom „Nedjelje djeteta Crvenog krsta“, na temu: „LjUBAV – ŠTA VOLITE KOD CRVENOG KRSTA i CRVENOG POLUMJESECA? „ osvojila drugu nagradu za „Literarni rad“ u konkurenciji srednjih škola iz Republike Srpske. Takođe Obradović Popović pohvaljuje „Klub mladih CK Gradiška“ koji su na regionalnom takmičenju ove godine osvojili prvo mjesto i plasirali se na Republičko takmičenje, kao i ekipu prve pomoći OŠ „Vasa Čubrilović“ koja je u svojoj kategoriji na regionalnom takmičenju osvojila treće mjesto.

Sekretar GO Crvenog krsta Gradiška Borko Dević navodi kako je u proteklom periodu rađeno na Obnavljanju porodičnih veza (služba traženja), na socijalno humanitarnom radu je bio poseban akcenat pa je tako u toku 2018.god. obiđeno preko 430 porodica kojima su uručeni prehrambeno higijenski paketi, odjeća obuća i dr, Udruženju Invalida kao i Dobrovoljnom davalaštvu krvi je posvećena velika pažnja u čijim akcijama je prikupljen veliki broj doza krvi, tako je u 2018.god. animirano 578 novih davalaca,  i niz drugih aktivnosti u toku godine.Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška je provela dvije humanitarne akcije prikupljanja sredstava za liječenje dva naša sugrađana.

U subotu, 8.jina, Klub mladih i podmladak CK Gradiška takmičiće se na republičkom takmičenju iz prve pomoći, koje će biti ordžano na Palama.Istog datuma, u Donjim Podgradcima biće održano tradicionalno druženje dobrovoljnih davaoca krvi , u organizaciji Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana