Budžet tanak za sve potrebe rogatičkih penzionera

S. M.
Budžet tanak za sve potrebe rogatičkih penzionera

Rogatica - Udruženje penzionera u Rogatici prošlu godinu završilo je sa gubitkom od 4.874 KM.

- Problem je što je u posljednju godinu-dvije došlo do naglog porasta smrtnosti penzionera. Lani je umrlo 106 članova i četiri supruge penzionera zbog čega je za pomoć njihovim porodicama isplaćeno 37.900 maraka - rekao je predsjednik ovog udruženja Tomislav Hršum.

On je pojasnio da je udruženje lani raspolagalo sa 71.900 maraka od članarine koju penzioneri izdvajaju odričući se tri marke mjesečno od svojih penzija i 20.000 koliko su dobili iz budžeta opštine Rogatica.

Penzioneri su pomagani i na druge načine, jednokratnom pomoći za lijekove i povoljnijim odlaskom u banje, a u saradnji sa Šumskim gazdinstvom "Sjemeć" 286 penzionera nabavilo je ogrev uz plaćanje na rate. Udruženje je bilo i organizator posjete manastiru Ostrog i tradicionalnog turnira u šahu.

Sa nedavno održane redovne godišnje skupštine na kojoj su razmatrani izvještaji o radu predsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora udruženja tokom 2017. godine i usvajani zadaci za ovu godinu poručeno je da će osnovni zadatak i dalje biti briga o socijalnom i zdravstvenom stanju penzionera uz što je moguće pravičniju raspodjelu pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana