Armija humanitaraca pomaže mladiću iz Gradiške: Bojanova jedina želja da napravi korak

Milijana Latinović
Armija humanitaraca pomaže mladiću iz Gradiške: Bojanova jedina želja da napravi korak

GRADIŠKA - Bojan Livopoljac (37) iz Gradiške ima samo jednu želju - da ponovo hoda i majci i sebi olakša život, a na putu do prvog koraka nakon 11 godina pomoći će mu humanisti koji su pokrenuli akciju da ovom hrabrom čovjeku kupe protezu.

Bojan je 2009. godine imao tešku saobraćajnu nesreću i od tada traje njegova velika borba. Iza njega je nekoliko operacija i konačno su stečeni uslovi da bi uz pomoć proteze mogao ponovo da hoda. Iako previše tereta nosi na svojim leđima, ovaj hrabri mladić vedrog duha ne gubi nadu da će uz pomoć plemenitih ljudi njegova želja biti ispunjena.

- Stanujem s majkom koja je preživjela dva moždana udara i ima dijabetes. Preživljavamo od njene penzije, koja počesto nije dovoljna ni za lijekove i režije, a kamoli sve za ostalo. Za hranu ostane veoma malo, ni sam ne znam kako sastavljamo kraj s krajem - ispričao je Bojan za “Glas Srpske”.

Uprkos svim problemima ovaj mladić ne gubi nadu, a vjeru u bolje sutra i osmijeh na lice vratio mu je Banjalučanin Milan Savanović, koji je na društvenoj mreži “Fejsbuk” pokrenuo akciju s ciljem da sakupi novac za kupovinu proteze Bojanu.

- Njegova želja je skromna, minijaturna i nesebična. On želi samo da hoda, želi da stane uspravno i sebi i bolesnoj majci olakša svakodnevicu. Do realizacije njegove želje dijeli ga samo 7.000 maraka. Za sve nas koji radimo i primamo platu nije to mnogo - napisao je Savanović na svom “Fejsbuk” profilu, poručivši da neće mirno spavati dok ne pomogne Bojanu da napravi prve korake, a sudeći prema brojnim komentarima podrške ispod objave, armija humanitaraca je već nadomak svoga cilja.

Savanoviću i njegovim prijateljima ovo nije prva humanitarna akcija. Osmijehe na lice vratili su do sada brojnim porodicama i uljepšali djetinjstvo mnogim djevojčicama i dječacima.

Račun

Svi koji mogu i žele da pomognu da Bojan Livopoljac što prije ustane iz invalidskih kolica mogu uplatiti novac na račun u NLB Razvojnoj banci broj 562-010-80899036-98 na ime Bojan Livopoljac. Osim toga, zainteresovani mogu kontaktirati i sa organizatorom humanitarne akcije putem profila na društvenoj mreži “Fejsbuk”, koji glasi na ime Milan Minja Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana