Армија хуманитараца помаже младићу из Градишке: Бојанова једина жеља да направи корак

Милијана Латиновић
Армија хуманитараца помаже младићу из Градишке: Бојанова једина жеља да направи корак

ГРАДИШКА - Бојан Ливопољац (37) из Градишке има само једну жељу - да поново хода и мајци и себи олакша живот, а на путу до првог корака након 11 година помоћи ће му хуманисти који су покренули акцију да овом храбром човјеку купе протезу.

Бојан је 2009. године имао тешку саобраћајну несрећу и од тада траје његова велика борба. Иза њега је неколико операција и коначно су стечени услови да би уз помоћ протезе могао поново да хода. Иако превише терета носи на својим леђима, овај храбри младић ведрог духа не губи наду да ће уз помоћ племенитих људи његова жеља бити испуњена.

- Станујем с мајком која је преживјела два мождана удара и има дијабетес. Преживљавамо од њене пензије, која почесто није довољна ни за лијекове и режије, а камоли све за остало. За храну остане веома мало, ни сам не знам како састављамо крај с крајем - испричао је Бојан за “Глас Српске”.

Упркос свим проблемима овај младић не губи наду, а вјеру у боље сутра и осмијех на лице вратио му је Бањалучанин Милан Савановић, који је на друштвеној мрежи “Фејсбук” покренуо акцију с циљем да сакупи новац за куповину протезе Бојану.

- Његова жеља је скромна, минијатурна и несебична. Он жели само да хода, жели да стане усправно и себи и болесној мајци олакша свакодневицу. До реализације његове жеље дијели га само 7.000 марака. За све нас који радимо и примамо плату није то много - написао је Савановић на свом “Фејсбук” профилу, поручивши да неће мирно спавати док не помогне Бојану да направи прве кораке, а судећи према бројним коментарима подршке испод објаве, армија хуманитараца је већ надомак свога циља.

Савановићу и његовим пријатељима ово није прва хуманитарна акција. Осмијехе на лице вратили су до сада бројним породицама и уљепшали дјетињство многим дјевојчицама и дјечацима.

Рачун

Сви који могу и желе да помогну да Бојан Ливопољац што прије устане из инвалидских колица могу уплатити новац на рачун у НЛБ Развојној банци број 562-010-80899036-98 на име Бојан Ливопољац. Осим тога, заинтересовани могу контактирати и са организатором хуманитарне акције путем профила на друштвеној мрежи “Фејсбук”, који гласи на име Милан Миња Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана