Adžić: Vraćamo građanima trgove

Srna

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izjavio je danas da gradska vlast radi na tome da Gradiška ponovo dobije što više trgova, kojih je nekad u ovoj lokalnoj zajednici bilo pet.

Adžić je tokom obilaska novoizgrađenog glavnog gradskog trg kod Kulturnog centra rekao da je to privremeno riješenje do momenta kada bude dislocirana zgrada Osnovnog suda, nakon čega će trg biti kompletiran.

"Na budućem trgu neće biti parkinga, koji je sada asfaltiran uz postojeći dio trga kao privremeno riješenje. Cilj je bio da građani imaju mali gradski trg gdje će moći da se okupe i gdje će moći da se održavaju manifestacije na otvorenom", rekao je Adžić.

On je najavio da će u naredna dva dana biti uređena saobraćajnica prema osnovnoj muzičkoj školi i Kulturnom centru.

Govoreći o novoizgrađenom parku i fontani u naselju Senjak, Adžić je rekao da se ovaj kompleks uklapa u ambijent obližnjeg hrasta starog više od 200 godina.

On je naveo da je izgrađena fontana od panja starog hrasta plod saradnje Gradske uprave, Turističke organizacije, Zavičajnog muzeja i gradiškog "Vodovoda", uz podršku društveno odgovornih kompanija, kao što je "Binis" iz Banjaluke, koja je donirala betonsku galanteriju za staze u ovom parku.

Adžić je podsjetio da je prostor sadašnjeg parka u naselju Senjak bio neuređena zelena površina, sa neuređenim parkinzima koji su prije nekoliko dana asfaltirani.

Mještanin naselja Senjak i inicijator izgradnje fontane Tomislav Kovačević rekao je da je u centralni dio fontane postavljen obrnuti panj drveta crnog hrasta koje je odležalo u vodi stotinama ili hiljadama godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana