Аџић: Враћамо грађанима тргове

Срна

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је данас да градска власт ради на томе да Градишка поново добије што више тргова, којих је некад у овој локалној заједници било пет.

Аџић је током обиласка новоизграђеног главног градског трг код Културног центра рекао да је то привремено ријешење до момента када буде дислоцирана зграда Основног суда, након чега ће трг бити комплетиран.

"На будућем тргу неће бити паркинга, који је сада асфалтиран уз постојећи дио трга као привремено ријешење. Циљ је био да грађани имају мали градски трг гдје ће моћи да се окупе и гдје ће моћи да се одржавају манифестације на отвореном", рекао је Аџић.

Он је најавио да ће у наредна два дана бити уређена саобраћајница према основној музичкој школи и Културном центру.

Говорећи о новоизграђеном парку и фонтани у насељу Сењак, Аџић је рекао да се овај комплекс уклапа у амбијент оближњег храста старог више од 200 година.

Он је навео да је изграђена фонтана од пања старог храста плод сарадње Градске управе, Туристичке организације, Завичајног музеја и градишког "Водовода", уз подршку друштвено одговорних компанија, као што је "Бинис" из Бањалуке, која је донирала бетонску галантерију за стазе у овом парку.

Аџић је подсјетио да је простор садашњег парка у насељу Сењак био неуређена зелена површина, са неуређеним паркинзима који су прије неколико дана асфалтирани.

Мјештанин насеља Сењак и иницијатор изградње фонтане Томислав Ковачевић рекао је да је у централни дио фонтане постављен обрнути пањ дрвета црног храста које је одлежало у води стотинама или хиљадама година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана