Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo”: Domaćini nadjačali goste

S. Ta.
Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo”: Domaćini nadjačali goste

Prijedor - Selo Rasavci bilo je domaćin i ujedno i pobjednik prve ovosezonske manifestacije “Selo veselo”, u okviru koje su se, osim ove ekipe, mještani Pejića i Rakelića takmičili u poljoprivrednom kvizu i tradicionalnim igrama.

Brojni gledaoci bodrili su svoje ekipe dok su odmjeravale snage u bacanju kamena s ramena, povlačenju konopca i drugim disciplinama. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi Folklorne sekcije “Rasavci”, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

- Ova manifestacija održava tradiciju našeg naroda i nadam se da će slična okupljanja biti još masovnija i češća - rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rasavci Pero Milošević.

U ime pokrovitelja manifestacije, grada Prijedora, kulturno-zabavnom karavanu prisustvovala je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović, koja je istakla značaj ove manifestacije za društveni život u ruralnim sredinama i podsjetila da je “Selo veselo” dio “Prijedorskog kulturnog ljeta”.

Organizator karavana Saša Goronja zadovoljan je atmosferom i odzivom mještana.

- Ljudi su se okupili u velikom broju u želji da se zabave i druže. Čini mi se da “Selo veselo” zaista živi i sve je više sela koja žele da budu domaćini ovoj manifestaciji, jer su prepoznali njen značaj, kao i naš grad koji je od početka njen pokrovitelj - izjavio je Goronja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana