JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 17.08.2022. godine

JU ZZZ RS
JU ZZZ RS – Filijala Prijedor: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 17.08.2022. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju “Glasa Srpske” od 17.08.2022. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

*******

*******

JU Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor

Ul. Vuka Karadžića br.16

Prijedor

 

JAVNI KONKURS

ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

 

  1. Nastavnika biologije i ekologije i zaštite životne sredine, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, položen stručni ispit ..............................1 izvršilac.
  2. Nastavnika fizičkog vaspitanja, 12 časova, na određeno vrijeme, do  povratka radnika sa funkcije, položen stručni ispit  ...............................................  1 izvršilac.
  3. Nastavnika fizičkog vaspitanja, 2 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, položen stručni ispit ........................................................ 1 izvršilac.
  4. Nastavnika  katoličke vjeronauke, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine,

položen stručni ispit ................................................ 1 izvršilac.

  1. Nastavnika  islamske vjeronauke, 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, položen stručni ispit ...............................................................1 izvršilac.
  2. Nastavnika pravoslavne vjeronauke,17 časova, na neodređeno vrijeme, pripravnik ............................................................................... 1 izvršilac.
  3. Nastavnika stručnih predmeta u struci: ugostiteljstvo i turizam (usluživanje, osnove usluživanja i praktična nastava za kulinarske tehničare) 20 časova, na neodređeno vrijeme, pripravnik  .......................................................... 1 izvršilac.
  4. Nastavnika stručnih predmeta u struci: ekonomija pravo i trgovina, 14 časova, na određeno vrijeme, do 31.8.2023. godine, pripravnik ............................... 1 izvršilac.
  5. Nastavnika srpskog jezika, 13 časova, na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porodiljskog odsustva, položen stručni ispit ..................................... 1 izvršilac.

10. Školskog  psihologa,  na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije, položen stručni ispit  ...........................................................1 izvršilac.

 

Kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu, kao i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom  o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim čkolama.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

POTREBNA DOKUMENTACIJA

Uz obavezno potpisanu prijavu i kraću biografiju, kandidati trebaju dostaviti originale ili ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci) sljedećih dokumenata, kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

 I Opšti uslovi se dokazuju sljedećom dokumentacijom:

  1. Da je državljanin RS- BiH - uvjerenjem o državljanstvu,
  2. Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih,
  3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ne starijim od 6 mjeseci) izdatim od nadležne ustanove, koje će dostaviti kandidat koji bude odabran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa, 
  4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.
  5. Uvjerenje da nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Navedeno uvjerenje dostavlja kandidat.
  6. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje škola će zatražiti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

I Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem, a na osnovu kojih će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata:

    1. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 EC­TS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
    2. Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika  koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didatičko-metodičku grupu predmeta,
    3. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom,
    4. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca kod kojeg je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla.
    5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovno-vaspitnom procesu, (nije potrebno za radno mjesto 6 ,7 i 8),
    6. Dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja ili uvjerenje izdato od visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena.
    7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca. (nije potrebno za radno mjesto 4 i 5),
    8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko  se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida. (nije potrebno za radno mjesto 4 i 5),
    9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko-invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,  ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca (nije potrebno za radno mjesto 4 i 5).

 

         Pravo učešća na konkurs imaju lica iz člana 104. stav 7. i člana 106. stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Dostavljena dokumentacija i drugi dokazi će se bodovati od strane Komisije na način i u skladu sa odredbama Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

  1.  Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti poštom ili lično na sljedeću adresu škole, sa naznakom „za konkurs” i napomenom „ne otvarati”.

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati, uz naznaku da prijava na javni konkurs nije dostavljena blagovremeno i/ili da nije potpuna, a nakon toga komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu i to najkasnije tri dana prije zakazanog  testitanja i intervjua.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim Konkursom, komisija za izbor obaviće testiranje kandidata dana 29.08.2022. godine sa početkom u 09:00 časova, u prostorijama Škole.

Intervju sa kandidatima će se obaviti dana 29.08.2022. godine sa početkom u 10:30 časova, u prostorijama Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu u zakazanim terminima, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

 Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa.

***

JU SREDNjOŠKOLSKI CENTAR KOSTAJNICA

KOSTAJNICA

 

K O N K U R S

 

I – OPIS RADNOG MJESTA

 

    1. Profesor srpskog jezika, 6 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    2. Profesor biologije, 4 časa, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme– od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    3. Profesor pravoslavne vjeronauke, 8 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    4. Profesor islamske vjeronauke, 3 časa, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    5. Profesor farmaceutske grupe predmeta (mr farmacije), 9 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    6. Profesor psihologije, 2 časa, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    7. Profesor praktične nastave za zanimanje laboratorijsko-sanitarni tehničar (viši laboratorijski tehničar), 6 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    8. Profesor stomatološke grupe predmeta (dr stomatologije), 7 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    9. Profesor zdravstvene grupe predmeta (dr medicine), 13 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    10. Profesor zdravstvene grupe predmeta (dipl.medicinska sestra), 8 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    11. Profesor informatike, 22 časa (18 časova teorije i 4 časa praktične nastave), bez radnog iskustva, pripravnik, na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    12. Profesor elektro grupe predmeta (dipl.ing.elektrotehnike), 19 časova (15 časova teorije i 4 časa praktične nastave), sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine
    13. Profesor fizike, 6 časova, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme – od 01.09.2022. do 31.08.2023. godine

 

I I – OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Svi kandidati treba da ispunjavaju opšte uslove predviđene Zakonom o radu  kao i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, članova 1,2,9, 14. i 17. Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim i tehničkim školama.

 

Uz potpisanu prijavu na raspisan konkurs, kandidati treba da dostave sljedeće dokumente o ispunjenosti opštih i posebnih uslova.

1. Opšti uslovi:

          a) da je državljanin RS ili BiH, to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

          b) da je punoljetan, to dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte

v) da je radno sposoban, to dokazuje ljekarskom uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa)

g) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, iskorištavanja djece i maloljetnih lica za pornografiju, proizvodnje i prikazivanja dječije pornografije, oduzimanja maloljetnog lica, zapuštanja i zlostavljanja maloljetnog lica i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici i druga krivična djela

d) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece

đ) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljena djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

(Uvjerenje iz tačke g) i d) škola će tražiti službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa)

Uz prijavu i dokumentaciju za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs, kandidati treba da dostave dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima, i to:         
a) ovjerenu foto-kopiju diplome u kojoj je navedeno stručno zvanje ili ekvivalent za potreban kadar, prema članu 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilniku o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama,

b) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena

v) dokaz o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovanju, za radna mjesta za koja se traži navedeno

g) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji

d) uvjerenje o radnom stažu od ranijeg/ih  poslodavaca, za radna mjesta za koja se traži radno iskustvo

đ) uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca

e) uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

ž) uvjerenje opštinskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca

Pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.
Za sve kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove intervju i testiranje biće održani dana 29.08.2022. (ponedjeljak) u 9.00 časova u prostorijama ove Škole. Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će postaviti na oglasnu ploču škole.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Prijave na konkurs slati na adresu: JU Srednjoškolski centar Kostajnica, Tašli bunar 13, 79 224 Kostajnica ili dostaviti lično u prostorijama škole.

Na koverti obavezno naznačiti PRIJAVA NA KONKURS (NAVESTI RADNO MJESTO ZA KOJE KANDIDAT KONKURIŠE).

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja. 
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

***

JU Osnovna škola „Branko Radičević” Petrovo-Prijedor

Petrovo bb,

Tel/Faks: 052/370-024,

e-ma­il: os070@sko­lers.org

 

  KONKURS

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.Sekretar– 1 izvršilac, pripravnik, na određeno radno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, najkasnije do 31.05.2023. godine, 50 % norme;

2.Profesor matematike - 1 izvršilac,  lice sa iskustvom, na određeno radno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, najkasnije do 31.05.2023,  8 časova sedmično;

3.Profesor razredne nastave za rad u jutarnjem čuvanju - 1 izršilac, lice sa iskustvom, na određeno vrijeme, najkasnije do 30.06.2023. godine, puna norma.

 

Uslovi za učešće na konkursu:

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. i 105. Zakona o osnovnom   vaspitanju i obrazovanju  i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

 

Uz prijavu na konkurs potrebno je dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova i to:

1. Uvjerenje o državljanstvu,

2. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

3.Ljekarsko uvjerenje ne starije od 6 mjeseci koje prilaže samo izabrani kandidat, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4.Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava

5.Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djeteta.

6.Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačaka 4. i 5. škola je pribaviti službenim putem prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Pored dokaza o ispunjavanju opštih uslova potrebno je dostaviti dokaze o

ispunjavanju posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata i to:

  1.  Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa i ostvarenih najmanje 180 EC­TS u trajanju od tri godine ili ekvavilent;
  2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visoko školske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
  3.  Uverenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica (zaključno sa danom izdavanja uvjerenja);
  4. Uvjerenje o radnom stažu  izdatu od ranijeg poslodavca;
  5. Uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;
  6. Uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;
  7. Uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs neće se razmatrati.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji  ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje u prostorijama škole,

  • utorak, 30.08. 2022. godine u 10 časova, a intervju sa kandidatima će biti obavljen u 11 časova.

 

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na  istom, smatraće se da su odustali od konkursa.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili slati na adresu:

JU Osnovna škola „Branko Radičević”, Petrovo

Petrovo bb, 79 101 Prijedor, sa naznakom „za konkurs”.

***

JU Osnovna škola „Branko Ćopić”

Prijedor, Rudnička 13

tel.: 052/242-930,

e-ma­il: os062@sko­lers.org

 

K  O  N  K  U  R  S

za popunu sledećih radnih mjesta

 

1) Nastavnik hemije, 4 časa - na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit;

 

2) Nastavnik matematike, 4 časa - na određeno vrijeme, do 30.06.2023. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit;

 

3) Nastavnik fizike – 2 časa, na određeno vrijeme, do 30.06.2023.godine, sa iskustvom – položen stručni ispit;

 

4) Voditelj produženog boravka – puno radno vrijeme, na određeno vrijeme, do 30.06.2022. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit, i

 

5) Voditelj produženog boravka – pola radnog vremena, na određeno vrijeme, do 30.06.2022. godine, sa iskustvom – položen stručni ispit.

 

Poslove nastavnika, stručnog saradnika i voditelja produženog boravka mogu obavljati lica koja osim uslova utvrđenih zakonom kojim se uređuju radni odnosi ispunjavaju i uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i  članom 3. i 5. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, a to su:

  • da imaju završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 EC­TS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent (za pozicije pod rednim brojem 1, 2 i 3), 
  • da imaju odgovarajuću stručnu spremu propisanu članom 6. Pravilnika o načinu organizovanja  proširenog programa (za pozicije pod rednim brojem 4 i 5), 
  • da imaju položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, i
  • da imaju ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.

 

Rad u školi ne može obavljati lice koje je pravosnažnom presudom osuđivano za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta,  zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Kandidati uz potpisanu prijavu na konkurs trebaju dostaviti dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost uslova konkursa i to:

  • uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,
  • izvod iz matične knjige rođenih  ili kopiju lične karte,
  • uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, tj. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 3 mjeseca).
  • ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u određenoj oblasti, ili uvjerenje o stečenom akademskom zvanju (ukoliko nije izdata diploma) – ne starije od godinu dana,  
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,
  • uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi.

Uz potpisanu prijavu na konkurs i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost uslova konkursa, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema,  kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi koja podrazumijeva:

1)  dodatak diplomi,  koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

 

2)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, a isto treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: - vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla, a ukoliko je kandidat radio s nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme,

 

3)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

 

4)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

 

5)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

 

6)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije kandidatima neće biti vraćene.

 

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu važećeg Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Na pozicije za koje se traži lice sa iskustvom mogu ravnopravno konkurisati i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.  

 

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi  (“Službeni glasnik  Republike Srpske”  broj 74/18 i 26/19), a na osnovu rang liste kandidata utvrđene bodovanjem po kriterijima propisanim navedenim pravilnikom.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Napomena:

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom “za konkurs”.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljen na oglasnoj tabli škole.

Kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune  i blagovremene, biće podvrgnuti testiranju i intervjuisanju koji će biti obavljeni u prostorijama škole dana 29.08.2022. godine (ponedjeljak) u 08.00 časova, te iz tih razloga kandidati neće biti pojedinačno obavještavani o terminu održavanja istog.

Kandidati koji se ne pojave na testu ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati koji budu izabrani po konkursu dužni su dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima prije zasnivanja radnog odnosa, a isto ne može biti starije od 6 mjeseci.

 

Za kandidate koji budu izabrani škola će službenim putem pribaviti:

 

-uvjerenje da nije pravosnažnom presudom osuđivan za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, zloupotrebe opojnih sredstava, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, kao i

-uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđivanih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

***

JU Osnovna škola “Desanka Maksimović”

Ul.Branislava Nušića 7

Grad Prijedor

 

 

 

K  O  N  K  U  R  S

za popunu  upražnjenog radnog mjesta 

 

1.za nastavni predmet biologija –   za 4 časa neposrednog vaspitno-obrazovnog rada, do 31.08.2023. godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2.za nastavni predmet njemački jezik – za 10 časova neposrednog vaspitno-obrazovnog rada, do 31.08.2023. godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3.voditelj u produženom boravku, puna norma, do 30.06.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

Uslovi za učešće na konkursu:

 

 Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.  Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju,  i člana 3. tačka nj) i tačka ž) Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača .

Za radno mjesto voditelja u produženom boravku, potrebno je da kandidati ispunjavaju uslove iz člana 6. Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Na radno mjesto za koje se traži lice sa radnim iskustvom, mogu ravnopravno konkurisati i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 115. stav (5). Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i odredbama Pravilnika o  proceduri prijema i kriterijumima za prijema  u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

 

Opšti uslovi koje  kandidat treba  ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs jesu:

 

  •  da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
  •  da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,
  • da je radno sposoban, a to se dokazuje  ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat , a prije zasnivanja radnog odnosa,
  •  da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje  za izabranog kandidata,škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).
  • da nije pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, što dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištravanja djece

(uvjerenje  za izabranog kandidata,škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

  •  da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored dokaza o ispunjavanju opštih uslova, uz potpisanu prijavu kandidata,  potrebno je dostaviti dokaze o ispunjavanju posebnih uslova  i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje  kandidata i to:

- ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti.

- uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu,

- uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

 

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica i

 

- uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

 

Ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije člana porodice  poginulog borca, ratnog vojnog invalida i borca Odbrambeno-otadžbinskog rata, kandidat je dužan dostaviti:

 

- uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

- uvjerenje gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, neće biti uzete u razmatranje.

Za kandidate koji dostave potpune i blagovremene prijave,  testiranje i intervju će se obaviti dana 29.08.2022. god. u 10,00  časova u prostorijama škole.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima, osim na lični zahtjev.

Izbor kandidata vrši se u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i itervju a ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu, smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično u školu u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu škole sa naznakom „za konkurs”.

***

 JU Srednjoškolski centar „Đuro Radmanović”, Novi Grad

 Dositeja Obradovića 4, Novi Grad

Tel/faks: +387 (0) 52/752-125; +387 (0) 52/751-230;

e-ma­il: ss36@sko­lers.org

 

 

J A V N I   K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.   NA NEODREĐENO VRIJEME

1.1.nastavnik praktične nastave kuvar (VKV kuvar),1 izvršilac, 20 časova neposrednog rada sa učenicima;

1.2. nastavnik praktične nastave konobar (VKV konobar), 1 izvršilac, 10 časova neposrednog rada sa učenicima;

1.3.nastavnik saobraćajne grupe predmeta-teorijska i praktična nastava (diplomirani inženjer drumskog saobraćaja), 1 izvršilac, 22 časa neposrednog rada sa učenicima, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u obrazovanju.

2.    NA ODREĐENO VRIJEME:

2.1.nastavnik predmeta engleski jezik ( profesor engleskog jezika) ,1 izvršilac, 6 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.2. nastavnik predmeta njemački jezik ( profesor njemačkog jezika) ,1 izvršilac, 6 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.3. nastavnik predmeta matematika ( profesor matematike) ,1 izvršilac, 15 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.4. nastavnik grupe predmeta zdravstvene struke-teorijska nastava (doktor medicine) ,1 izvršilac, 16 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.5.nastavnik grupe predmeta zdravstvene struke- vježbe (viši fizioterapeut) ,1 izvršilac, 13 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.6.nastavnik predmeta kuvarstvo (visoka ugostiteljska škola) ,1 izvršilac, 6 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.7. nastavnik ekonomske grupe predmeta-teorijska nastava (diplomirani ekonomista) ,1 izvršilac, 10 časova neposrednog rada sa učenicima, do 31.08.2023.godine;

2.8. nastavnik saobraćajne grupe predmeta- praktična nastava (diplomirani inženjer drumskog saobraćaja), 1 izvršilac, 17 časova neposrednog rada sa učenicima;.

2.9. nastavnik elektro grupe predmeta-teorijska nastava (diplomirani inženjer elektrotehnike), 1 izvršilac, 13 časova neposrednog rada sa učenicima i

2.10. nastavnik praktične nastave-električar elektroinstalater  (VKV električar), 1 izvršilac, 10 časova neposrednog rada sa učenicima.

 

 

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu, kao i uslove iz člana 104. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju  te članova 1.,3., 10., 14., 15., 16. i 17.  Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz potpisanu prijavu na raspisani konkurs kandidati treba da dostave sljedeće dokumente o ispunjenosti opštih i posebnih uslova:

Opšti uslovi:

1) da je državljanin RS - BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim lice, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,polnog integriteta,zlostavljanja djeteta,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja pod tačkom 4) i 5) za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem,a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz prijavu i dokumentaciju za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs, kandidati treba da dostave dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima, i to:

              1) ovjerenu foto-kopiju diplome  o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četverogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 EC­TS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, za radna mjesta pod rednim brojem 1.1.; 1.2  i 2.10.diplomu o  stručnoj spremi petog stepena, a za radno mjesto pod rednim brojem 2.5. diplomu o završenom šestom stepenu stručne spreme;

2) uvjerenje o položenoj pedagoškoj-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koji je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta;

3) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u obrazovanju za radno mjesto pod rednim brojem 1.3.;

4) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita;

5) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

              6) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

              7) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, za  radno mjesto pod rednim brojem 1.3.;

              8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca;

             9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

             10) uvjerenje opštinskog/gradskog organa nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca .

Ukoliko dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova, prednost ima kandidat koji ostvaruje prava u skladu sa zakonom kojim se uređuju pitanja prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole, u trajanju od najmanje godinu dana u struci.

Za sve kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove intervju i testiranje biće održani dana 30.08.2022. godine (utorak) u 1000 časova u prostorijama ove Škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

      Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave na konkurs slati na adresu: JU Srednjoškolski centar „Đuro Radmanović” Novi Grad, ulica Dositeja Obradovića br. 4. Na koverti obavezno naznačiti PRIJAVA NA KONKURS (NAVESTI RADNO MJESTO ZA KOJE KANDIDAT KONKURIŠE) , a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 052-751-230.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

***

JU Osnovna škola “Dositej Obradović”

Prijedor, Pećani bb

tel: 052/231-201,

e-ma­il: os065@sko­lers.org

 

 

K  O  N  K  U  R  S  

 

1.Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

2.Nastavnik razredne nastave, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka radnice sa bolovanja, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

3.Voditelj produženog boravka, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do 30.06.2023.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

4.Nastavnik matematike, 1 izvršilac, 5 časova sedmično, na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

5.Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, 1 izvršilac, 5 časova sedmično na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

6.Nastavnik istorije, 1 izvršilac, 8 časova sedmično na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, sa radnim iskustvom;

 

Posebni uslovi radnog mjesta:

 Poslove nastavnika, stručnog saradnika i voditelja produženog boravka mogu obavljati lica koja osim uslova utvrđenih zakonom kojim se uređuju radni odnosi ispunjavaju i uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i članom 3. i 5. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača, a to su:

-da imaju završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 EC­TS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent (za pozicije pod brojem 1,2,4,5,6)

-da imaju odgovarajuću stručnu spremu propisanu članom 6. Pravilnika o načinu organizovanja proširenog programa (za poziciju pod brojem 3)

-da imaju položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu (za pozicije pod rednim brojem 1,2,3,4,5)

-da imaju ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.

 

Pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Na pozicije za koje se traži lice sa radnim iskustvom mogu ravnopravno konkurisati i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispuljavaju ostale uslove propisane Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava prilikom prijavljivanja na konkurs jesu:

-da je državljanin RS ili  BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

-da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,

-da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa),

-uvjerenje o podacima iz Posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece (uvjerenje će škola pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa),

-uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja na djetetom ili maloljetnim licem (ne starije od 3 mjeseca).

Uz potpisanu prijavu od strane kandidata na kojoj će obavezno biti naznačena adresa i kontakt telefon i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, a ona podrazumijeva:

  • ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,
  • uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu (kandidati pod tačkama 1,2,3,4,5),
  • uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,
  • dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
  • uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koje traže zaposlenje,
  • uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
  • uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
  •  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Izbor kandidata vrši se u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 30.08.2022.godine sa početkom u 9,00 sati u prostorijama škole.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se kandidat ne pojavi na testiranju ili intervjuu smatraće se da je odustao od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom “za konkurs”.

***

JU Osnovna škola „Jovan Dučić”

Lamovita, Lamovita bb,79 204

tel.: 052/355-122,

e-ma­il: os071@sko­lers.org

 

KONKURS

ZA POPUNU SLOBODNIH  RADNIH MJESTA

 

    1.Nastavnik razredne nastave, na određeno radno vrijeme, do kraja školske 2022/2023. godine, puno radno vrijeme, 1 izvršilac, sa položenim stručnim ispitom;

   2.Nastavnik fizike, 2 časa sedmično, 1 izvršilac, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023. godine, sa položenim stručnim isapitom;

   3.Voditelj produženiog boravka, 1 izvršilac, puno radno vrijeme, na određeno radno vrijeme do 30.06.2023. godine sa položenim stručnim ispitom;

 

Pored uslova propiosanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.  Zakona o osnovnom vapsitanju i obrazovanju (Službeni glasnik RS”, br.44/18, 31/18), 84/19, 35/20 i 63/20) .

 

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovnja kandidata  u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS”, br.74/18 i 26/19)

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

- Da je državljanim RS ili BiH , što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

- Da je punoljetan, što dokazuje izvodom iz matične kljige rođenijh ili ovjerenom kopijom lične karte,

- Da je radno sposoban, što dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci, (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa),

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena prtiv dostojanstva ličnosti, morala, službene duženosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotreba opojenih sredstava

- da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličosti , morala , službene dužnosti, polnog inegriteta, zlostavljaa djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom i mloljetnim licem

- Uvjerenje o neosuđivanosti i uvjerenje o podcima iz posebnog  Registra lica pravosnažno osuđivanih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece za izabrnog kandidata ( škola će pribaviti službenim putema prije zasnivanja radnog odnosa).

- Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica prvosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavaadjece (škola pribavlja slućbenim putem za izabranog kandidata prije zasnivaa radnog odnosa).

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti:

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu stidjskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovrajućoj oblasti;

2. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu

3. Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi  („SL.glasnik RS”, br.89/18);

4. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranjaako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

5. Uvjerenje ili potvrdu od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenom radnog staža po vrstama posla;

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

8.  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca;

9. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

Pravo učešća na konkurs  imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja Zakona na snagu, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Testiranje i intervju za radno mjesto  pod rednim brojem 1.nastavnik razredne nastave i pod rednim brojem 2, nastavnik fizike će se obaviti u školi u Lamovitoj dana 30.08.2022. godine sa početkom u 9,30 časova, a testiranje i intervju za radno mjesto pod rednim brojem 3. obavit će se u školi u Lamovitoj 30.08.2022. godine sa početkom u 11,30 časov sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole .

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervuju.

Kandidati koji  se ne pojave na  testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”. Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti poštom na adresu škole, sa naznakon „Za konkurs” ili lično sekretaru škole.

***

JU Osnovna škola „Mladen Stojanović”

Ljubija-Prijedor, Drage Lukića bb

tel.: 052/360-014,

e-ma­il: os072@sko­lers.org

 

O G L A S

za upražnjena radna mjesta

 

1.Nastavnik hemije – 8 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, za lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom - 1 izvršilac,

2.Nastavnik tehničkog obrazovanja – 6 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, za lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom - 1 izvršilac,

3.Nastavnik matematike – 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, pripravnik – 1 izvršilac

4.Nastavnik istorije – 4 časa, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, za lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom - 1 izvršilac i

5.Nastavnik srpskog jezika – 5 časova, na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine, za lice sa iskustvom i položenim stručnim ispitom - 1 izvršilac.

 

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu – prečišćen tekst, (“Službeni glasnik  Republike Srpske” broj 1/16 i 66/18), kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom spitanju i obrazovanju rs, i  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:
- da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
- da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,
- da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i
- da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstvava. Navedeno uvjerenje za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

-Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zlobupotrebe i iskorišćavanja djece. Navedeno uvjerenje za izabranog kandidata pribaviće škola službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

-uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

-da ima završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 EC­TS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent i

-da ima položen stručni ispit za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, osim za radno mjesto pod rednim brojem 3 .

 

Napomena: Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. sav (6) Zakona. Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih uslova, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS”, broj 74/18 26/19, u daljem tekstu: Pravilnik), koja podrazumijeva:
1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
2)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

3)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica (boduje se vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom),

4)  uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, a isto treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: - vrsta posla; - stepen stručne spreme, i – dužina ostvarenog staža po vrstama posla, kao i napomenu ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom
5)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
6)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida i

7) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu, (osim za radno mjesto pod rednim brojem 3.)

8) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene fotokopije svih dokumenata budući da isti neće biti vraćeni kandidatima.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika koji nisu u suprotnosti sa Zakonom.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”. Izabrani kandidat dužan je dostaviti  ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti ( ne starije od 6 mjeseci) prije zasnivanja radnog odnosa.

Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom “za konkurs”. Intervju i testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, obaviće se dana 30.08.2022. godine u 10,00 časova u postorijama škole, te stoga kandidati neće biti pojedinačno obavještavani o terminu istoga. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove objaviti na oglasnoj tabli škole. Kandidati koji se ne pojave na intervjuu i testiranju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
               Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće biti uzete u razmatranje.

***

JU Srednjoškolski centar”Nikola  Tesla”

 KOZARSKA  DUBICA  

 

Dositejeva  bb , 79240  Kozarska  Dubica,

tel. ++387 52 416-306  faks: ++387 52 424-370, 

E-ma­il: ss34@sko­lers.org

 

JAVNI  KONKURS

ZA  POPUNU UPRAŽNjENIH RADNIH MJESTA

 

1.Nastavnik katoličke  vjeronauke,1 čas , na određeno vrijeme, do 31.08.2023.sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi .............................. 1 izvršilac,

2.Nastavnik islamske vjeronauke,5 časa, na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi, ..............1 izvršilac

3.Nastavnik stručnih predmeta u struci mašinstvo i obrada metala ,5 časova, na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, pripravnik ..............1 izvršilac

4.Nastavnik za predmet usluživanje,konobar 2 časova , na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine,sa radnim  iskustvaom  ........................1 izvršilac

5.Nastavnik fizike i tehničke fizike sa elektrotehnikom, 9 časova,na određeno vrijeme  do 31.08.2023.godine,sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom .............1 izvršilac

6.Nastavnik teorije i prakse za zanimanje kozmetički tehničar,16 časova( 10 teorije , 6 praktične nastave),na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine, sa radnim iskustvom .....1 izvršilac

 

Svi kandidati  moraju ispunjavati opšte   uslove predviđene Zakonom  o  radu  ,kao i uslove iz člana 104.Zakona  o srednjem  obrazovanju i vaspitanju, Pravilnika   o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama, Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Sl.glasnik RS”broj 24/19).

POTREBNA DOKUMENTACIJA

   Uz obaveznu potpisanu prijavu i kraću biografiju kandidati trebaju dostaviti originale ili  ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od 6 mjeseci)  slijedećih dokumenata, kojima se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova.

      I   Opšti uslovi  se dokazuju slijedećom dokumentacijom

      1.Da je državljanin RS ili BiH – uvjerenjem o državljanstvu,

      2.Da je punoljetan – izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom  fotokopijom lične  karte,

 3)  Da je radno sposoban ,a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem  o psihofizičkoj   sposobnosti koje ne može biti starije od šest mjeseci i prilaže ga samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu,  a prije zasnivanja radnog odnosa;  
4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična dijela protiv  dostojanstva ličnosti ,morala ,službene dužnosti ,trgovine ljudima ,zlostavljanja djeteta ,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem . 

5) uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zlouptrebe i iskorištavanja djece.

6) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti ,morala, službene dužnosti , polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

 

Uvjerenja pod brojem 4.i 5.za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem ,a prije zasnivanja radnog odnosa, a uvjerenje pod brojem 6. obavezno dostavlja kandidat  koji se javlja na konkurs.

  

II     Posebni uslovi se dokazuju dokumentacijom propisanom Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju kao i dokumentacijom  na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterjumima propisanim Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem.

 

1.  Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 EC­TS bodova i stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent .odnosno

 zvanje i stepen stručne spreme utvrđen Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkom školama.

 

2. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje na području jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, a nakon sticanja stručne spreme tražene konkursom;


3.Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg/ih poslodavaca kod  kojeg/ih  je kandidat bio zaposlen na radnom mjestu koje odgovara stručnoj spremi koja se traži ovim konkursom u kome je naznačeno:vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina ostvarenog staža po vrstama posla – za radna mjesta za koje se traži radno isustvo.

Ukoliko je radnik radio sa nepunim radnim vremenom, potrebno ga  je preračunati  u puno radno vrijeme.

 

4.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi ukoliko je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

5. Uvjerenje izdato od  visokoškolske ustanove ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena , a u izuzetnim slučajevima , ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti predhodno navedna dokumente , prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa;


6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;


7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;


8. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za  boračko –invalidsku  zaštitu o utvrđenom statusu  borca Odbrambeno otadžbinskog rata RS  ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 

 Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 104.stav 7. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju imaju  i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu na osnovu člana 106.stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika

 

Rok za učešće na konkursu i način dostavljanja prijave

Prijave se mogu dostaviti   poštom ili lično  na sledeću adresu škole, sa naznakom „za konkurs” i navesti radno mjesto na koje se konkuriše i napomenu „ne otvarati”.

Rok za podnošenje prijave je 8 (osam) dana od dana objavljivanja konkursa posredstvom Zavoda za zapošljavanje RS.

Neblagovremene i nepotpune prijave , kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove konkursa  neće se uzeti u razmatranje, već će se evidentirati ,uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili da nisu potpune, a nakon toga Komisija predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

Sa kandidatima  koji su dostavili potpune i blagovremene prijave,odnosno koji ispunjavaju uslove utvrđene ovim konkursom, Komisija za prijem radnika  će 30.08.2022.godine  obaviti testiranje sa početkom u 09:00 časova, a  intervju sa kandidatima sa početkom u  10.00 časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole ,najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua,te se kandidati  neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima.

 Škola će pismenim putem obavjestiti sve učesnike o ishodu konkursa .

***

JU OŠ „Petar Kočić”, Prijedor

Petog korpusa bb,

tel.: 052/237-759,

e-ma­il: os063@sko­lers.org

 

K  O  N  K  U  R  S

Za prijem radnika u radni odnos

 

-Voditelj produženog boravka sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 30.06.2023. godine .................................................... 3 izvršioca

-Nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, 5 časova sedmično, sa položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine .............................. 1 izvršilac

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

     Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o načinu organizovanja proširenog programa  – za radna mjesta pod rednim brojem 1.


     Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav (6) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.


     Pravo učešća imaju i lica koja su do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.


     Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

 

1. Da je državljanin RS ili  BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,
2. Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,
3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa i
4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (uvjerenje za izabranog kandidata, škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

5. Da nije pravosnažno osuđivan za krivična djela seksualne zloupotrebe iskorištavanja djece, što dokazuje uvjerenjem iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece ( uvjerenje za izabranog kandidata, škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

6. Da protiv njega  nije pokrenut krivični postupak protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,polnog integriteta,zlostavljanja djece,polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, što se dokazuje uvjerenjem da se ne vodi krivični postupak.

 

     Posebni uslovi:

 

  1. Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u određenoj oblasti ili ekvivalent i ostvarenih najmanje 180 EC­TS bodova
  2. Da ima položen stručni ispit za rad u vaspitno – obrazovnom procesu  
  3. Da ima ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima.


     Uz potpisanu prijavu od strane kandidata na kojoj će obavezno biti naznačena adresa i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi, a ona podrazumijeva:

 

a) uvjerenje o državljanstvu

b) izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte

v) uvjerenje da se ne vodi krivični postupak
g) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 EC­TS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent

d)  dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
đ)  uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

e) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg  se jasno vidi:  vrsta posla,stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preraučunati u puno radno vrijeme.
ž) uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno obrazovnom procesu

z) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambenog otadžbinskog rata RS ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

i)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,
j)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

 

     Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata ( ne starije od 6 mjeseci)  i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Prijem kandidata u radni odnos  vršiće se u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom  o proceduri  prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi, a na osnovu liste kandidata utvrđene bodovanjem po kriterijima propisanim ovim pravilnikom.


     Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”. Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom “za konkurs”.


Intervju i testiranje kandidata  koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune  i blagovremene, obaviće  se  29.08.2022. godine u 10,00 časova u prostoriji škole,  te stoga kandidati neće biti pojedinačno obavještavani o terminu istoga.

      Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove  objaviti  na oglasnoj  tabli škole.
Kandidati koji se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

***

JU Osnovna škola  „Petar Škundrić”, Budimlić Japra

Budimlić Japra broj 131, opština Oštra Luka

tel.: 052/483-019,

e-ma­il: os100@sko­lers.org

 

 

KONKURS

ZA POPUNU UPRAŽNjENIH  RADNIH MJESTA

 

1. Nastavnik njemačkog jezika, 8 časova na određeno vrijeme do 31.8.2023. godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.                    

        2. Nastavvnik hemije, 4 časa na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine, 1 izvršilac sa radnim iskustvom.

 

Pored uslova propisanih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.  Zakona o osnovnom vapsitanju i obrazovanju.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovnja kandidata  u osnovnoj školi.

 

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na konkurs su:

 

1) da je državljanin RS ili BiH , što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, što dokazuje izvodom iz matične kljige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte,

3) da je radno sposoban, što dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci, (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa),

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena prtiv dostojanstva ličnosti, morala, službene duženosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

Uvjerenje pod brojem  4 za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu na konkurs (sa kratkom biografijom i kontakt telefonom) i dokumentacijom kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova, potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

1) ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovrajućoj oblasti,

  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu, za kandidata pod rednim brojem 1.

3) uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u osnovnoj školi,

4) dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje izdato od strane visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena koje je kandidat ostvario tokom studiranja ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

5) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

6) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8)  uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca,

9) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja Zakona na snagu, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Za kandidate koji dostave potpune i blagovremene prijave testiranje i intervju će se obaviti u školi u Budimlić Japri, dana 30.08.2022. godine  sa početkom u  9  časova.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa postaviti na oglasnu tablu škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Kandidati koji  se ne pojave na  testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”. Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti poštom na adresu: JU Osnovna škola „Petar Škundrić”, 79228 Donji Agići, sa naznakom „Za konkurs”.

***

JAVNA USTANOVA OSNOVNA ŠKOLA „VUK KARADžIĆ”

OMARSKA

 

K  O  N  K  U  R  S

za slobodno radno mjesto

 

1.Profesora razredne nastave – 1 izvršilac – 100 % radnog vremena,  na određeno radno vrijeme do povratka radnika s bolovanja   31.01.2023 godine u PO Srednja Lamovita.

2.Profesora engleskog jezika – 1 izvršilac -33,33 % radnog vremena na određeno radno vrijeme do 31.08.2023. godine.

 

Na konkurs se mogu prijaviti lica koja ispunjavaju sledeće uslove:

-da imaju odgovarajući nivo obrazovanja, odnosno odgovarajuću stručnu spremu

-da je državljanin RS i BiH

-da je punoljetan

-da je radno sposoban

-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela

Svi kandidati koji su ispunjavali uslove za navedena radna mjesta prije stupanja na snagu novog Zakona o osnovnom vaspitanju  i obrazovanju imaju pravo prijave na konkurs kao i kandidati koji ispunjavaju posebne  uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju  i obrazovanju.  

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju:

1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom  ciklusu studijskog programa u         

 kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti;

2. Uvjerenje o državljanstvu ,

3. Rodni list ili ovjerenu foto-kopiju lične karte,,

4.Doatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;

5.Uvjerenje o radnom iskustvu ili položenim stručnim ispitom;

6.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

7.Ljekarsko uvjerenje koje ne može biti starije od 6 mjeseci dostavlja samo izabrane kandidate, a  prije zasnivanja radnog odnosa.

8.Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata pribavlja škola po službenoj dužnosti.

9.Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca.

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije  borca;

11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo na učešće na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijave na konkurs mogu dostaviti svi kandidati koji ispunjavaju uslove Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Testiranje kandidata  obaviće se  29.08.2022. godine testiranje u 8;00 časova,  za oba radna mjesta, za radno mjesto pod rednim brojem 1. interviju je 9;00 časova, za radno mjesto pod rednim brojem 2. interviju je u 10 časova, samo za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na  testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije se neće vraćati kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama '' Glas Srpske''.Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljeno na oglasnoj tabli škole.

Prijave na konkurs možete dostaviti lično u školu ili poslati na adresu škole:

Javna ustanova Osnovna škola „Vuk Karadžić”  ul.Vuka Karadžića bb 79203 Omarska.

***

JU OŠ „Petar Petrović Njegoš”, Busnovi - Prijedor

Busnovi bb,

 tel: 052/347-113 ,

e-ma­il: os069@sko­lers.org 

O G L A S
          za izbor i prijem nastavnika

 

1. Nastavnik  njemačkog jezika, 1 izvršilac  na 8 časova redovne nastave , na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine, sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

 

  1. OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati trebaju da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, i  Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 115. stav (5) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i odredbama Pravilnika o o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Uz potpisanu prijavu potrebno je dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih uslova i to:

1 Uvjerenje o državljanstvu,

2. Izvod iz matične knjige rođenih  ili ovjerenom kopijom lične karte,

3. Ljekarsko uvjerenje (prilaže samo izabrani kandidat, a prije zasnivanja radnog odnosa),

4. Uvjerenje da nisu osuđivani pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava.

(Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola  će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).

Pored dokaza o ispunjavanju opštih uslova potrebno je dostaviti dokaze  o ispunjavanju posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata i to:

1) Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti;

2) Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu.
4) Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5)  Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6)  Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica (boduje se vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom),
7)  Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, a isto treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: - vrsta posla; - stepen stručne spreme, i – dužina ostvarenog staža po vrstama posla, kao i napomenu ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom;

8) Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca
9)  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca,

10)  Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida .

 

 Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa odredbama Pravilnika koji nisu u suprotnosti sa Zakonom.
Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu “Glas Srpske”. Izabrani kandidat dužan je dostaviti  ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti ( ne starije od 6 mjeseci) prije zasnivanja radnog odnosa.

 Prijave sa potrebnim dokumentima mogu se dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu škole, sa naznakom “za konkurs”. Intervju i testiranje kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijave su im potpune i blagovremene, obaviće se dana 29.08.2022. godine u 09,00 časova u postorijama škole, te stoga kandidati neće biti pojedinačno obavještavani o terminu istoga. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove objaviti na oglasnoj tabli škole. Kandidati koji se ne pojave na intervjuu i testiranju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.         
Neblagovremene i nepotpune prijave, kao i neovjerene fotokopije priložene dokumentacije, neće biti uzete u razmatranje.

***

JU Osnovna škola”BRANKO ĆOPIĆ”

Adresa: Donji Agići 79228,

tel.052/225-225,

E-ma­il os042@sko­lers.org ;

                                                         

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog  mjesta 

 

       1.Nastavnik njemačkog jezika – 4 časova, sa radnim iskustvom, položen stručni ispit, na određeno radno vrijeme, do kraja  školske 2022/23 godine, odnosno do  31.08.2023.godine ………….. 1 izvršilac,

        2.Nastavnik fizike – 2 časa, sa iskustvom, sa položenim stručnim ispitom, na određeno radno vrijeme do kraja školske 2022/23 godine, odnosno do 31.08.2023. godine ....... 1 izvršilac.

        3.Nastavnik engleskog jezika – 6 časova, sa iskustvom, sa položenim stručnim ispitom, na određeno radno vrijeme do kraja školske 2022/23 godine, odnosno do 31.08.2023. godine ………........... 1 izvršilac.

         

Pored opštih uslova koji su propisani Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i uslove propisane Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

 

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava su :

 

(1) Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1) da je državljanin RS ili BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

2) da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom  lične karte,

3) da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

4) da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5) uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece,

6) uvjerenje da protiv njega  nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,

(2) Uvjerenje  iz stava 1. t. 4) i 5) za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) i prethodno navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju :

 

1) ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2) uvjerenje o položenom stručnom  ispitu ako je raspisan konkurs za prijem  radnika u radni odnos lica sa radnim  iskustvom  i položenim stručnim  ispitom,

3) dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

4) uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, koja traže zaposlenje,

5) uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca ako je raspisan konkurs za prijem u radni odnos lica sa radnim iskustvom

6) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

7) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8) uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,

 

      Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

 

      Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u Osnovnoj školi .  Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja preko Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u dnevnom listu „Glas Srpske, intervju i testiranje sa  kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa,  će se obaviti 30.08.2022. godine u 09,00 časova u prostorijama škole.

Obavještavamo  sve kandidate koji ispunjavaju uslove konkursa i čije su prijave potpune da neće biti pojedinačno pozivani na testiranje i intervju te da u slučaju nedolaska navedenog datuma na testiranje i intervju smatraće se da je kandidat odustao od konkursa.

      Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti poštom na adresu škole sa naznakom „Za konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta” ili lično Sekretaru škole.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.  

***

JU Osnovna škola „Jovan Cvijić”

Brezičani bb, 79208 Brezičani

tel.: 052/339-605,

e-ma­il: os068@sko­lers.org

 

KONKURS
za popunu upražnjenih radnih mjesta

1. Nastavnik hemije - 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.08.2023. godine ( 2 časa ) sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

2. Profesor razredne nastave - 1 izvršilac  na određeno vrijeme, do povratka radnika sa neplaćenog odsustva, a najkasnije do početka decembra sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

3. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac  na određeno vrijeme, do 31.08.2023. godine sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom,

4. Profesor razredne nastave – 1 izvršilac na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika,stručnih saradnika i vaspitača i Pravilnikom o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.
Izuzetno od uslova pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6.,Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

 

Opšti uslovi:

1. Da je državljanin BiH ili RS, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

2. Da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih,

3. Da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od 6 mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta,polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična  djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačaka 4 i 5 za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

 

Uz potpisanu prijavu i navedenu dokumentaciju za ispunjavanje opštih uslova  kandidati treba da  dostave  i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost posebnih uslova  i dokumentaciju predviđenu Pravilnikom o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni glasnik RS”  broj:  74/18 i 26/19 ) na osnovu kojeg će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata, koja podrazumijeva:
1.ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,


3.uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta
4. uvjerenje o položenom stručnom ispitu
5. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca
6. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji(zaključno sa danom izdavanja uvjerenja)
7.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,
8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca
9.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS,ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa Komisija za izbor obaviće testiranje i intervju.
Intervju  i testiranje će se održati dana  29.08.2022. godine u 10:00 časova u prostorijama škole.
Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Za kandidate koji se ne pojave na testiranju  ili  intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na Konkurs.
Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni Glasnik RS”, broj 74/18 i 26/19)
Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja preko Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u dnevnom listu „ Glas Srpske”.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom sa naznakom „ za konkurs”, dostaviti putem pošte na adresu: JU Osnovna škola”Jovan Cvijić” Brezičani, 79208 Brezičani       
Priloženi dokumenti uz prijavu neće se vraćati kandidatima u skladu sa članom 6. Pravilnika o proceduri kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje, već ih komisija  evidentira, uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili da nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

***

JU Osnovna školaKozarac

Maršala Tita bb

79202 Kozarac

Tel/fax: 052/346-042

K O N K U R S

za upražnjena radna mjesta

1.Nastavnik engleskog jezika,1 izvršilac, 8 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023.godine

2.Nastavnik hemije,1 izvršilac, 8 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023.godine

3.Nastavnik informatike,1 izvršilac, 8 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023.godine

4.Nastavnik fizike,1 izvršilac, 4 časa redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023.godine

5.Nastavnik geografije,1 izvršilac, 2 časa redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2023.godine

6.Nastavnik razredne nastave,1 izvršilac, na određeno radno vrijeme do povratka radnika sa funkcije

7.Voditelj produženog boravka, 1 izvršilac, na određeno vrijeme,do kraja nastavnog procesa školske 2022/2023 godine

8.Nastavnik bosanskog jezika/jezika bošnjačkog naroda,1 izvršilac,12 časova, na neodređeno radno vrijeme

9.Vjeroučitelj islamske vjeronauke,1 izvršilac, 1 čas, na određeno vrijeme do 31.08.2023.godine

10.Vjeroučitelj ukrajinske vjeronauke,1 izvršilac, 2 časa, na određeno vrijeme do kraja nastavnog procesa školske 2022/2023 godine

 

  Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika,stručnih saradnika i vaspitača i Pravilnikom o proceduri, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Opšti uslovi:

1. da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu

2.da je punoljetan,a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte

3. da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti(ne starije od 6 mjeseci),  koje  prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po  konkursu a prije zasnivanja radnog odnosa,

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti,morala,službene dužnosti,trgovine ljudima,zlostavljanja djeteta,polnog ili drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem,zloupotrebe opojnih sredstava

5. uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece

6. uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačaka 5 i 6 za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i navedenu dokumentaciju za ispunjavanje opštih uslova  kandidati treba da  dostave  i dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjenost posebnih uslova  i dokumentaciju predviđenu Pravilnikom o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi             

 ( „Službeni glasnik Republike Srpske” broj 74/18 i 26/19 ) na osnovu kojeg će se izvršiti bodovanje i rangiranje prijavljenih kandidata, koja podrazumijeva:

1.ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,odnosno diplomu stečenu nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2. uvjerenje o položenoj pedagoško – psihološkoj i didaktičko – metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan da dostavi kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško – psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta

3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za sva radna mjesta

4. uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi

5. dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6. uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

7. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji(zaključno sa danom izdavanja uvjerenja)

8. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca

10. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske,ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa Komisija za izbor obaviće testiranje i intervju .Intervju  i testiranje će se održati dana  30.08.2022.godine (utorak ) u 09.00 sati u prostorijama škole.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu ploču škole,najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju. Za kandidate koji se ne pojave na testiranju  ili  intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na Konkurs.

Prijem kandidata u radni odnos vršiće se na osnovu Pravilnika o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi („Službeni Glasnik Republike Srpske”broj 74/18 i 26/19)

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja preko Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u dnevnom listu „ Glas Srpske”.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom sa naznakom „ za konkurs”, dostaviti lično u školu ili putem pošte na adresu: JU Osnovna škola”Kozarac” Ulica Maršala Tita bb, 79 202 Kozarac                     

Priloženi dokumenti uz prijavu neće se vraćati kandidatima u skladu sa članom 6. Pravilnika o proceduri ,kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje, već ih komisija  evidentira, uz konstataciju da prijave na javni konkurs nisu dostavljene blagovremeno i/ili da nisu potpune, a nakon toga predlaže direktoru škole donošenje zaključka kojim se prijava odbacuje.

***

JU Osnovna škola „Majka Knežopoljka”

Knežica, Vidovdanska bb

Tel.: 052/436-461,

e-ma­il: os033@sko­lers.org

 

K O N K U R S

za popunu upražnjenih radnih mjesta

 

1.NASTAVNIK RAZREDNE NASTAVE (puna norma) -  1 IZVRŠILAC, na određeno vrijeme, do 14.02.2023. godine (do povratka radnice sa porodiljskog odsustva) - sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom;

2.NASTAVNIK ZA NASTAVNI PREDMET MATEMATIKA (12 časova) - 1 IZVRŠILAC, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije - bez radnog iskustva (pripravnik);

3.NASTAVNIK ZA NASTAVNI PREDMET OSNOVI INFORMATIKE (8 časova) - 1 IZVRŠILAC, na određeno vrijeme, do povratka radnika sa funkcije - sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom.

Uslovi konkursa:

         Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača i Pravilnikom o proceduri prijema, kriterijumima za prijem u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi.

         Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

-da je državljanin RS ili BiH, a to dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

-da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

-da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem o psihofizičkoj sposobnosti, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa,

-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja  djeteta, polnog i drugog nasilja  nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava. Ovo uvjerenje će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.,

-uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece. Ovo uvjerenje će za izabranog kandidata škola pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.,

-uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.  

         Uz potpisanu prijavu od strane kandidata i dokumentaciju vezanu za opšte uslove, potrebno je dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje kandidata, i to:      

1.ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent, odnosno diplome stečene nakon završenih integrisanih akademskih studija u odgovarajućoj oblasti,

2.uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, dostavlja samo onaj kandidat koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,

3.uvjerenje o položenom stručnom ispitu (samo za radna mjesta pod rednim brojem 1 i 3),

4.uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa Pravilnikom o polaganju stručnog ispita u školi,

5.dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,

6.uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje,

7.uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla (samo za radna mjesta pod rednim brojem 1 i 3),

8.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku  zaštitu  o  utvrđenom   statusu  člana  porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

9.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

10.uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca

         U skladu sa članom 104. stav 6. i članom 113. stav 4. i 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju pravo učešća na ovom konkursu imaju i lica koja su stekla radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane ovim zakonom, kao i da pravo učešća imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

         Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se u utorak 30.08.2022. godine, u 10:00 časova u centralnoj školi u Knežici. Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnu tablu škole najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua. Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

         Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.                              

         Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama „Glas Srpske”. Prijave i dokaze o ispunjavanju uslova konkursa slati isključivo poštom na adresu, sa naznakom „KONKURS”, Vidovdanska bb, 79 246 Knežica.       

         Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana