JU ZZZ RS - Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27. 09. 2017. godine

JU ZZZRS
JU ZZZ RS - Filijala Banjaluka: Oglašava slobodna radna mjesta na dan 27. 09. 2017. godine

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 27.09. 2017. godine.

 Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

********

"TAUZ" DOO BANjALUKA

Jovana Dučića 25

Telefon/faks: 051-213-012,213-014 i 213-015

e-mail:[email protected]

OGLAS

 Za prijem dva radnika na skladišno-komercijalnim poslovima

Lica koja žele konkurisati za radna mjesta moraju ispunjavati sljedeće uslove:

1. Završena srednja tehnička škola metalskog, elektro ili sličnog smjera

2. Poznavanje rada na računaru

3. Posjedovanje vozačke dozvole "B" kategorije

4. Poželjno je da zainteresovani za posao budu muškarci zbog prirode posla ili bar jedan od zainteresovanih.

5. Ukoliko se javi lice koje nije nije završilo pripravnički staž isto će biti dužno da pripravnički staž završi kod nas i imaće prava i obaveze koje pripadaju pripravnicima

6. Nakon završenog pripravničkog staža navedeno lice ima prednost pri zapošljavanju na neodređeno vrijeme.

    Osoba koja konkuriše za navedeno radno mjesto mora biti zdravstveno sposobna za obavljanje poslova.

Lice koje želi konkurisati mora se najaviti na prethodni dogovor o uslovima i vremenu stupanja na posao. Lice se treba najaviti na razgovor u Banjaluci, ulica Jovana Dučića 25 ili na e-mail: [email protected].

Oglas ostaje otvoren 4.10.2017. godine.

*********

 "ALPHA-SECURITY " DOO BANjALUKA

Dragana Bubića 14a, Banjaluka

raspisuje

OGLAS

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme s punim radnim vremenom, na poslovima fizičko obezbjeđenje

 Vrsta posla: Fizičko obezbjeđenje

Broj izvršilaca: 10

Mjesto rada: Banjaluka i Kotor Varoš

Kandidati pored opšti uslova propisanih Zakonom o radu moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

Da posjeduju Rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova za obavljanje poslova fizičkog obezbjeđenja,

Da se protiv njih ne vodi krivični i/ ili prekršajni postupak,

Da posjeduju vozačku dozvolu "B" kategorije (poželjno ali nije uslov).

Zainteresovani kandidati  svoje prijave mogu  dostaviti na adresu: "ALPHA-SECURITY"  d.o.o. Banjaluka, Dragana Bubića 14a, Banjaluka 78000, ili na e-mail: infoŽalpha-securitdž.org  u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa.

Uz prijavu na oglas kandidati su obavezni dostaviti

-  Biografiju

-  Dokaz o stručnoj spremi,

-  Rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova  za obavljanje poslova fizičkog obezbjeđenja,

-  Uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični i/ ili prekršajni postupak,

-  Dokaz o posjedovanju vozačke dozvole "B" kategorije.

Navedena dokumenta kandidati dostavljaju u formi ovjerene kopije. Priložena dokumentacija se ne vraća.

Ljekarska uvjerenja dužni su dostaviti oni kandidati sa kojima poslodavac odluči zasnovati radni odnos.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće pozvani na intervju.

**********

ZU APOTEKA "BOI-PHARMACY" BANjALUKA

Dragočaj bb, Telefon: 065-433-789

raspisuje

OGLAS

za rad na neodređeno vrijeme

Magistar farmacije  ................... 2 izvršioca

Mjesto rada: Banjaluka

Pored opštih uslova predviđenih zakonom kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

- magistar farmacije,

- stručni ispit.

Oglas ostaje otvoren 30 dana.

Zainteresovani kandidati mogu se javiti na gore navedeni kontakt telefon.

  ********

JU "NIKOLA TESLA" KOTOR VAROŠ

ISPRAVKA KONKURSA

    U konkursu objavljenom dana 6.9.2017. godine za popunu upražnjenog mjesta pod brojem 2. Profesor stručnih predmeta u elektro struci 5 časova, sa radnim iskustvom, 1 izvršilac, do kraja nastavne 2017/18 godine, odnosno do 30.6.2018. godine, ispravka se odnosi na broj časova, odnosno umjesto 5 časova treba da stoji 9 časova (7 časova teoretske nastave i 2 časa praktične nastave).

***********

 JU OŠ "NEMANjA VLATKOVIĆ" ŠIPOVO

 Ul. Omladinska 1, 70270 Šipovo

 raspisuje

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Profesor/nastavnik njemačkog jezika, 12 časova sedmično, na određeno vrijeme do 31.8.2018. godine, pripravnik ..................................................... 1 izvršilac

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu  kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene članovima 104, 105. i 106. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs su:

1. da je državljanin RS i BiH a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2. da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3. da je radno sposoban, a to se dokazuje uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu;

4. da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljana djeteta polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem.

Uz prijavu potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na javni konkurs, pored dokumentacije kojom se dokazuje ispunjenost opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima iz člana 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 9. stav 1) tačke 1), 2), 3) i 5) i stav 2) Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi:

1. Ovjerena fotokopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja.

U izuzetnim slučajevima, ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti ove dokumente, prosječna ocjena se može dokazati i ovjerenom fotokopijom indeksa;

3. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji. Za kandidate koji se prijavljuju na konkurs računa se ukupno vrijeme čekanja na posao u stručnoj spremi traženoj konkursom, zaključno sa danom izdavanja uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.

4. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulih boraca;

5. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije boraca;

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 44/17) ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Sa kandidatima koji su dostavili blagovremene i potpune prijave, odnosno sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, dana  10.10.2017. godine u 10 časova u prostorijama škole obaviće se  intervju.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Mole se kandidati da u prijavi tačno navedu koja dokumenta dostavljaju.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata na javni konkurs, komisija neće razmatrati. Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana javnog objavljivanja.

Prijave slati na adresu škole sa naznakom "za konkurs".

********************

JU OŠ "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" SRBAC

ISPRAVKA KONKURSA

za popunu sljedećeg upražnjenog radnog mjesta

 

Djelimično se vrši ispravka konkursa broj: 720/17 od 8.9.2017. godine, koji je objavljen u dnevnim novinama "Glas Srpske", dana 13.9.2017. godine, za popunu sljedećeg radnog, navedenog pod tačkom 2. Javnog konkursa:

"2. Nastavnik fizike, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 6 nastavnih časova u Područnoj školi Kobaš i 6 nastavnih časova Područnoj školi Nožičko i 4 nastavna časa u Centralnoj školi Srbac"

Vrši se ispravka tačke 2, te treba da stoji:

"2. Nastavnik fizike, 1 izvršilac sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 6 nastavnih časova u Područnoj školi Kobaš i 6 nastavnih časova Područnoj školi Nožičko i 2 nastavna časa u Centralnoj školi Srbac"

Ispravka se vrši iz tehničkih razloga.

Ostali dijelovi konkursa ostaju nepromijenjeni, a intervju sa kandidatima, vezano za ispravku konkursa, će se obaviti  9.10.2017. godine u 13 časova u prostorijama JU OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbac, Ulica Mome Vidovića br.14.                      ,

Dio konkursa broj: 720/17 od 8.9.2017. godine, koji se odnosi na ispravku konkursa ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja putem Zavoda za zapošljavanje u Srpcu.

**********

JU SŠC "LAZAR ĐUKIĆ" RIBNIK

 raspisuje

JAVNI  KONKURS

za izbor i imenovanje direktora škole

I - Predmet

Školski odbor  raspisuje Javni konkurs za izbor i imenovanje  direktora JU Srednjoškolski centar "Lazar Đukić" Ribnik.

II - Mandat

Direktor škole se bira na period od 4 (četiri) godine i po isteku mandata može biti ponovo izabran na još jedan mandat u istoj školi.

III - Uslovi za učešće na konkursu

Za direktora škole može biti izabrano lice koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Statutom škole  i to:

1. Opšti uslovi:

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost za rad,

- da su stariji od 18. godine

2. Posebni uslovi:

- da ima završen prvi ciklus studijskog programa stečen nakon četiri godine studija ili ekvivalent,

- da ima najmanje pet godina radnog iskustva u vaspitno-obrazovnom radu u školi,

- da nije osuđivan pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

- da ima predložen program rada,

- da ispunjava uslove za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika  u školi u kojoj konkuriše.

IV - Sukob interesa

Kandidati za izbor i imenovanje direktora škole ne mogu obavljati dužnost, aktivnost ili biti na položaju  koji dovodi do sukoba interesa kako je propisano odredbama Zakona  o sprečavanju sukoba interesa  u organima vlasti RS niti mogu biti na funkciji  u političkoj stranci – član 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima RS.

V - Potrebna dokumentacija

Kao dokaz o ispunjenosti opštih i posebnih uslova kandidati su dužni priložiti:

- Biografiju sa podacima o kretanju  u struci i do sada ostvarenim  rezultatima rada,

- Fotokopiju  lične karte,

- Ljekarsko uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti za rad,

- Dokaz  o stečenom stepenu stručne spreme  ili ekvivalent,

- Dokaz o dužini radnog iskustva  u vaspitno-obrazovnom radu u školi (najmanje pet godina),

- Dokaz o ispunjavanju uslova za radno mjesto nastavnika i stručnog saradnika u školi u kojoj konkuriše,

- Uvjerenje da lice nije osuđivano pravosnažnom presudom na bezuslovnu kaznu zatvora,

- Uvjerenje da se protiv njega ne vodi krivični postupak,

- Prijedlog programa  rada za mandatni  period,

- Druge dokaze o nagrađivanju  znanja i sposobnosti

Dokazi  (dokumentacija) se dostavlja u originalu  ili ovjerenoj  fotokopiji  u skladu  sa zakonom i ne mogu biti stariji od 6 mjeseci (šest) mjeseci.

VII – Rok za učešće na konkursu i način dostavljanje prijave

Prijave se dostavljaju lično ili poštom preporučeno na sljedeću adresu:

JU Srednjoškolski centar "Lazar Đukić" Ribnik, Rade Jovanića 39., sa naznakom Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Srednje škole (NE OTVARAJ).

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana od  dana objavljivanja konkursa  u dnevnim novinama koje izlaze na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, putem Zavoda za zapošljavanje  Republike Srpske.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Dostavljena dokumentacija školi po ovom konkursu se neće vraćati kandidatima, osim na lični zahtjev.

Školski odbor će  pismenim putem  obavijestiti  sve učesnike  konkursa o odluci o izboru i imenovanju direktora škole u roku od  osam (8) dana od dana donošenja odluke.

****************

JU OŠ "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" SRBAC

PONIŠTENjE DIJELA KONKURSA

za popunu sljedećih upražnjenih radnih mjesta

 Poništava se dio  konkursa broj: 720/17 od 8.9.2017. godine, koji je objavljen u dnevnim novinama "Glas Srpske", dana 13.9.2017. godine, za popunu sljedećih radnih mjesta, navedenih pod tačkom 3, 4, 5. navedenog konkursa:

"3. Nastavnik tehničkog obrazovanja, 1 izvršilac  sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 2 nastavna časa u Područnoj školi Nožičko;

4. Nastavnik tehničkog obrazovanja, 1 izvršilac  bez radnog iskustva - pripravnik, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 3 nastavna časa u Područnoj školi Kobaš

5. Nastavnik likovne kulture, 1 izvršilac  sa radnim iskustvom od jedne godine i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme školska 2017/2018 godina, 5 nastavnih časova u Područnoj školi Kobaš;"

Ostali dijelovi konkursa ostaju nepromijenjeni.

************

JU OŠ "PETAR PETROVIĆ NjEGOŠ" MASLOVARE

Maslovare bb,

 raspisuje

KONKURS

za prijem radnika

1. Profesor likovne kulture – 1 izvršilac, na određeno radno vrijeme, do 30.6.2018. god.,  7 časova

Za navedeno radno mjesto potrebno je radno iskustvo i položen stručni ispit.

Ukoliko se na konkurs ne jave kandidati sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, u obzir dolaze i kandidati bez radnog iskustva.

Kandidati treba da ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o radu i članom 104. stav 1, 4, 5. i 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju  i  Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Bodovanje kandidata će se vršiti po kriterijumima Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi i na osnovu Odluke Ustavnog suda broj U-83/14, objavljen u "Službenom glasniku RS" 18/16.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 6. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

   Uz prijavu kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent

- uvjerenje ili dodatak diplomi o prosječnoj ocjeni tokom studiranja,

- uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (za kandidata koji bude izabran putem konkursa,  škola će tražiti uvjerenje o neosuđivanju)

- ljekarsko uvjerenje o psihičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti, ne starije od šest mjeseci, će dostaviti prije potpisivanja Ugovora o radu, kandidat koji bude primljen u radni odnos,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje kao dokaz o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o radnom stažu izdato od prethodnog poslodavca,

- uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje nadležnog organa o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

 Kandidati su dužni da uz prijavu na konkurs dostave ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa obaviće se intervju u prostorijama škole u Maslovarama, dana 2. oktobra 2017. godine, sa početkom u 9 časova.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje, a kandidati koji se ne pojave na intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave se primaju u roku od 8 dana od dana objavljivanja u "Glasu Srpske", a šalju se na adresu: JU Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" 78 223 Maslovare.

Škola će pismenim putem obavijestiti sve učesnike o ishodu konkursa u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru kandidata.

***********

JU OŠ "HOLANDIJA" SLATINA

Nikolaja Velimirovića br 9. Slatina 78253

PONIŠTENjE DIJELA JAVNOG KONKURSA

za popunu upražnjenih radnih mjesta

Poništava se  tačka 8. iz oglasa objavljenog 20.9.2017. godine a odnosi se na:

8. Nastavnika razredne nastave, pripravnika,  za rad u produženom boravku na određeno vrijeme do kraja nastavnog procesa u školskoj 2017/18. godini                                                 2 izvršioca

Obavještavamo sve kandidate da se poništava tačka 8. iz Javni konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta nastavnika razredne nastave za rad u produženom boravku objavljenom u dnevnim novinama "Glas Srpske" 20.9.2017. godine. Oglas se poništava iz razloga što nije raspisan u skladu sa Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, jer je raspisan na period kraći od 12 mjeseci i kandidati ne bi mogli odraditi pripravnički staž.

Škola će raspisati novi oglas za popunu radnog mjesta voditelja produženog boravka za lica sa radnim stažom i položenim stručnim ispitom.

***********

JU OŠ "HOLANDIJA" SLATINA

Nikolaja Velimirovića br 9. Slatina 78253

raspisuje

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Nastavnika razredne nastave, lice sa radnim stažom od najmanje godinu dana i položenim stručnim ispitom, za rad u produženom boravku na određeno vrijeme do kraja nastavnog procesa u školskoj 2017/18. godini                                                 2 izvršioca

Uz prijavu je potrebno  dostaviti dokumente  utvrđene Zakonom o radu i   članom  105. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju  i to:

a)  uvjerenje o državljanstvu,

b) izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

v) ljekarsko uvjerenje (dostavlja kandidat koji bude izabran),

g) uvjerenje o neosuđivanosti pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog nasilja i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnog lica, škola će pribaviti  službenim putem, za izabranog kandidata.

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs) potrebno je dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje potrebnih uslova iz Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača u osnovnoj školi i dokumentaciju na osnovu koje će se vršiti bodovanje po kriterijumu  utvrđenom Pravilnikom o proceduri i kriterijumima  prijema radnika u radni odnos u osnovnoj  školi i Pravilnika o izmjeni pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi  i  to:      

1. Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu  studijskog  programa ili ekvivalent,

2. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena  tokom studiranja,

3. Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica, nakon sticanja traženog zvanja,

4. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca (za kandidate gdje se traži radno iskustvo od rednog broja 2-7)

5. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

6. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa ratnog vojnog invalida  Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

7. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđivanju statusa borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se  intervju   predviđen Pravilnikom o proceduri i kriterijumima  prijema radnika u radni odnos u osnovnoj  školi i člana 115. Zakona o osnovnom   vaspitanju  i obrazovanju, dana 10.10.2017. godine u  9 časova u prostorijama JU Osnovne škole "Holandija" u Slatini.

- Kandidati koji ispunjavaju uslove iz konkursa, neće biti naknadno pozivani na intervju, a ako se ne pojave na  intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

- Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene.

Prijave sa dokumentacijom  i kontakt telefonom  dostaviti poštom na adresu škole: JU Osnovna škola "Holandija"  Slatina, Ulica Nikolaja Velimirovića broj 9, 78253 Slatina.

Konkurs je otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja.                                                 

**********************

OPŠTINA ČELINAC

JU OŠ "DR MLADEN STOJANOVIĆ", JOŠAVKA

raspisuje

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1. Nastavnik/profesor razredne nastave na određeno vrijeme, do povratka radnika sa porodiljskog odsustva, pripravnik - 1 izvršilac

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu, uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Prijem u radni odnos izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi, odnosno sa odredbama Pravilnika koje nisu u suprotnosti sa odredbama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata) zainteresovani kandidati dostavljaju sljedeću dokumentaciju kojom potvrđuju ispunjenost opštih i posebnih uslova propisanih pravilnikom.

Kandidati su dužni priložiti sljedeća dokumenta kojima dokazuju ispunjenost opštih uslova za prijavljivanje na javni konkurs:

•        da je državljanin RS i BiH, a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

•        da je punoljetan, a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

•        da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon završenog izbora po konkursu;

•        da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovanja ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem. Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem.

Uz navedenu dokumentaciju kandidati su obavezni dostaviti i dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje:

•        ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent;

•        dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

•        uvjerenje izdato od zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji;

•        uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca;

•        uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije poginulog borca;

•        uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

Sa kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa obaviće se intervju u prostorijama škole 12.10.2017. godine (četvrtak) u 12 časova. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije dokumenata i te kopije se neće vraćati.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata zaključkom će biti odbačene.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju opštih i posebnih uslova dostaviti na adresu JU OŠ" Dr Mladen Stojanović" Jošavka 78 244, sa naznakom "za konkurs".

Konkurs je otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

 ***********

JU OŠ "JOVAN DUČIĆ" ZALUŽANI      

Ul. Nenada Kostića broj 7

 raspisuje:

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

1. Profesor razredne nastave, na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom

Svi kandidati moraju ispunjavati opšte uslove predviđene Zakonom o radu, posebne uslove propisane članom 104. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i člana 3. Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Prava učešća na konkurs imaju i kandidati koji su stekli radni staž van škole u trajanju od najmanje godinu dana u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom.

Pravo učešća na konkurs imaju i kandidati koji su, po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa članom 115. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos u osnovnoj školi.

Potrebna dokumenta:

-        Prijava na konkurs sa potpisom kandidata, kratkom biografijom, adresom, kontakt-telefon i spisak priložene dokumentacije.

Uz prijavu na konkurs kandidati treba da prilože sljedeća dokumenta:

-        Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u određenoj oblasti i ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova u trajanju od tri godine ili ekvivalent,

-        Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

-        Uvjerenje o državljanstvu,

- Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu,

-        Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

-        Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji,

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije boraca,

-        Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Kandidat koji bude primljen na upražnjeno radno mjesto, prije radnog odnosa, obavezan je dostaviti ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj, fizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti ne starije od šest mjeseci;

Uvjerenje o neosuđivanosti pribaviće škola službenim putem za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave i koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se u prostorijama škole 10.10.2017. godine, sa početkom u 8 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave na intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu škole: Javna ustanova Osnovna škola "Jovan Dučić" Zalužani, Nenada Kostića br. 7, 78214 Zalužani, sa naznakom "ZA KONKURS" (uz navođenje za koje radno mjesto se prijavljuje).

**************

OSNOVNI SUD U BANjALUCI

Predsjednik suda donosi

ODLUKU

O RASPISIVANjU KONKURSA ZA PRIJEM RADNIKA U OSNOVNI SUD U BANjALUCI

I

Raspisuje se sljedeći:

KONKURS

za prijem radnika na upražnjena radna mjesta

Radno mjesto:

1.       Sudijski asistent........ 4 izvršioca na određeno vrijeme,

2.       Kurir.................... 2 izvršioca na određeno vrijeme,

3.       Noćni čuvar......... 2 izvršioca na određeno vrijeme,

Uslovi:

Pored opštih uslova propisanih Zakonom, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove:

Za radno mjesto pod rednim brojem 1.

-        SSS - završena gimnazija, ekonomska, upravna ili druga srednja škola društvenog ili tehničkog smjera - IV stepen stručne spreme,

-        6 (šest) mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima,

-        položen stručni upravni ispit,

-        dobro poznavanje rada na računaru.

Za radno mjesto pod rednim brojem 2.

 - VKV radnik ili završena srednja škola - III stepen stručne spreme,

 - 6 (šest) mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima

 Za radno mjesto pod rednim brojem 3.

-        KV radnik ili završena srednja škola - III stepen stručne spreme,

-        6 (šest) mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima,

-        završen kurs protivpožarne zaštite,

-        posjedovanje odobrenja za nošenje vatrenog oružja

 Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova (u originalu ili ovjerenu fotokopiju):

 - diplomu - svjedočanstvo o završenoj školi,

 - izvod iz matične knjige rođenih,

 - uvjerenje o državljanstvu,

 - uvjerenje da se ne vodi krivični postupak ne starije od 6 mjeseci,

 - uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu (za radno mjesto pod rednim brojem 1),

 - dokaz o traženom radnom iskustvu (za radna mjesta pod rednim brojem: 1, 2, 3),

 - dokaz o poznavanju rada na računaru (za radno mjesto pod rednim brojem 1)

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Sa svim kandidatima koji u potpunosti ispunjavaju uslove iz konkursa, komisija za prijem će obaviti prethodno testiranje i intervju, o čemu će kandidati biti blagovremeno obaviješteni poštom ili telefonskim putem na kontakt telefon koji su svi kandidati dužni navesti u prijavi.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave sa potrebnim dokazima se mogu dostavljati lično ili putem pošte na adresu: OSNOVNI SUD U BANjALUCI, ul. Vladike Platona br. 2

sa naznakom:  - ZA KONKURS -

II

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a za njenu realizaciju zadužuje se sekretar suda.

**************

JU GIMNAZIJA PRNjAVOR

Prnjavor

 raspisuje:

JAVNI KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

Profesor srpskog jezika i književnosti za 12 časova na određeno vrijeme do povratka radnika sa neplaćenog odsustva, a najduže do 31.8.2018. godine, pripravnik - 1 izvršilac

(Uslov: profesor srpskog jezika i književnosti, diplomirani filolog - srbista)

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Za navedeno radno mjesto, pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji.

Potrebna dokumenta:

Uz prijavu (potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuju na javni konkurs sa adresom prebivališta i brojem telefona) kandidati su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

1.       uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH

2.       izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

3.       ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova, u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

4.       dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

5.       uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

6.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

7.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

8.       uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Ljekarsko uvjerenje o radnoj sposobnosti koje je izdala nadležna zdravstvena ustanova, koje ne može biti starije od šest mjeseci dostaviće kandidat koji bude izabran.

Uvjerenje o neosuđivanosti škola će zatražiti službenim putem, za kandidata koji bude izabran na konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se testiranje i intervju dana 10.10.2017. godine u prostorijama JU Gimnazija Prnjavor, sa početkom u 11.30 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Sva dokumentacija koju kandidati dostavljaju mora biti ovjerena (ovjerene kopije) i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Neblagovremene i nepotpune prijave kandidata neće se razmatrati.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Prijave se mogu dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu Javna ustanova Gimnazija Prnjavor, ul. Rade Vranješević br. 1, 78430 Prnjavor sa naznakom "Prijava na konkurs".

****************

JU MEDICINSKA ŠKOLA BANjALUKA

raspisuje

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

Profesor stručnih predmeta za zubno-stomatološke tehničare - doktor stomatologije, 1 izvršilac na određeno vrijeme, do povratka radnice sa neplaćenog odsustva - 27.8.2018. godine, 5 časova, lice sa najmanje jednom godinom radnog iskustva u struci.

Kandidati pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 75. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (ovjerene fotokopije):

- diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi,

- dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- uvjerenje o državljanstvu,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje o radnom stažu ili uvjerenje o radnom iskustvu izdato od ranijeg poslodavca, iz kojeg se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i koji uz prijavu na konkurs dostave svu traženu dokumentaciju, Komisija za izbor kandidata obaviće intervju i testiranje dana 9.10.2017. godine (ponedjeljak) u 10 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Svi kandidati će biti obaviješteni o izboru kandidata u roku od 8 dana od dana izvršenog izbora.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od šest mjeseci.

Škola će za kandidata koji bude izabran prije zasnivanja radnog odnosa pribaviti uvjerenje o neosuđivanosti.

Škola ne vraća dostavljenu dokumentaciju kandidatima, osim na lični zahtjev, kod sekretara.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama "Glas Srpske".

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti zapečaćene u koverti lično na protokol u Sekretarijat škole ili poštom na adresu: JU Medicinska škola Banjaluka, Cetinjska br. 1, sa naznakom "Za komisiju za izbor kandidata".

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

********************

JU POLjOPRIVREDNA ŠKOLA BANjALUKA

Knjaza Miloša br. 9

raspisuje

 

KONKURS

za popunu upražnjenog radnog mjesta

Opis radnog mjesta:

1)       nastavnik praktične nastave za pekarstvo - 1 izvršilac na neodređeno vrijeme, nepuna nastavna norma od 6 časova sedmično - radnik sa iskustvom u pekarstvu.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos:

Kandidat pored opštih uslova potrebnih za zasnivanje radnog odnosa propisanih zakonom kojim se uređuju radni odnosi, treba da ispunjava i posebne uslove propisane članom 75. i članom 77. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i članom 6. (Prilog broj 2, redni broj 10, predmet: praktična nastava) Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

U radni odnos će se primiti lice sa iskustvom u pekarstvu.

Opšti uslovi:

-        da je državljanin RS ili BiH, a što se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu,

-        da je punoljetan, a što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte,

-        da je radno sposoban, a to se dokazuje ljekarskim uvjerenjem, koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora na konkursu i

-        da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem (uvjerenje o neosuđivanosti škola će pribaviti službenim putem).

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispunjava:

-        da ima odgovarajuću stručnu spremu utvrđenu članom 6. ( Prilog broj 2, redni broj 10, predmet: praktična nastava) Pravilnika o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz potpisanu prijavu potrebno je dostaviti dokumentaciju na osnovu koje se dokazuje ispunjenost opštih i posebnih uslova i dokumentaciju na osnovu koje se vrši bodovanje po kriterijumima propisanim Pravilnikom o kriterijumima i proceduri prijema radnika u radni odnos u srednjoj školi, a ona podrazumijeva:

1.       Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

2.       Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena, odnosno ako kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi, prosjek ocjena se može dokazati ovjerenom fotokopijom indeksa,

3.       Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerena kopija lične karte,

4.       Uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

5.       Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

6. Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca,

* Uvjerenje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi: vrsta posla, stepen stručne spreme i dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla. Ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme.

7.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

8.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

9.       Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kriterijumi za bodovanje prilikom utvrđivanja liste kandidata za prijem u radni odnos u školi su:

1) prosijek ocjena koji je kandidat ostvario tokom studiranja,

2) vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica koju vodi Zavod za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je nezaposleni kandidat prijavljen,

3) rezultati ostvareni na intervjuu i testu,

4) dužina radnog staža.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa će se obaviti u prostorijama JU Poljoprivredne škole u Banjaluci dana 12.10.2017. godine u 12.45 časova.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a njihov nedolazak smatraće se odustankom od prijave na konkurs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom slati na adresu: JU Poljoprivredna škola Banjaluka, Knjaza Miloša br. 9, 78 000 Banjaluka.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

***********

UGOSTITELjSKO-TRGOVINSKO-TURISTIČKA ŠKOLA

BANjALUKA

KONKURS

za upražnjeno radno mjesto

Opis radnog mjesta

1. Profesor srpskog jezika - pripravnik, 1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka radnice sa porodiljskog odsustva - puna norma

U radni odnos se prima lice bez iskustva - pripravnik.

Opšti i posebni uslovi za prijem u radni odnos

Pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, kandidat treba da ispunjava posebne uslove navedene u članu 75. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i da ispunjava uslove u pogledu vrste stručne spreme propisane Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama.

Uz prijavu na konkurs, u kojoj se obavezno mora navesti kontakt telefon i koja mora biti potpisana od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju:

- diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju, sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

- dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja,

- izvod iz matične knjige rođenih ili kopiju lične karte,

- uvjerenje o državljanstvu RS ili BiH,

- uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida,

- uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS, ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Kandidat koji bude izabran dužan je prije zasnivanja radnog odnosa dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove o opštoj sposobnosti za rad i o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima koje nije starije od 6 mjeseci.

Uvjerenje o neosuđivanosti škola će zatražiti za kandidata koji bude izabran.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji dostave blagovremene i potpune prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa obaviće se dana 9.10.2017. godine (ponedjeljak) u 10 časova u prostorijama škole.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Konkurs je otvoren osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu "Glas Srpske".

Neblagovremene i nepotpune prijave se neće razmatrati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično zapečaćene na protokol u sekretarijat škole ili poštom na adresu škole: V. Stepe Stepanovića 44, Banjaluka sa naznakom "Za Komisiju za izbor kandidata".

          ******************

JU GIMNAZIJA

Zmaj Jovina br. 13, 78 000 Banjaluka

raspisuje

KONKURS

za prijem radnika u radni odnos

1.       Profesor predmeta filozofije i TOK-a (teorija o znanju) u programu Međunarodne mature - nastava na engleskom jeziku, 1 izvršilac na određeno vrijeme, do povratka radnika sa neplaćenog odsustva - 10 nastavnih časova sedmično (6 časova filozofije + 4 časa TOK-a)

2. Profesor demokratije i ljudskih prava i kulture religije, 1 izvršilac na određeno vrijeme - 9 nastavnih časova sedmično (6 časova demokratije i ljudskih prava i 3 časa kulture religije) do povratka radnika sa neplaćenog odsustva

3. Profesor hemije, 1 izvršilac na određeno vrijeme do 31.8.2018 - 2 nastavna časa sedmično

4.       Radni odnos iz tačke 1. će zasnovati lice bez iskustva - pripravnik, a iz tačke 2. i 3. radni odnos će zasnovati lica sa iskustvom i položenim stručnim ispitom

Uz prijavu, potpisanu od strane kandidata, potrebno je dostaviti:

1. Izvod iz matične knjige rođenih ili ovjerenu kopiju lične karte,

2. Uvjerenje o državljanstvu,

3. a) Diplomu o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,

b) Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studijskog programa dostavljaju kandidati koji imaju završen drugi ciklus studijskog programa i stečeno akademsko zvanje,

4. Dodatak diplomi koji sadrži podatke o prosjeku ocjena ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, odnosno ukoliko kandidat ne može iz opravdanih razloga pribaviti dodatak diplomi, prosjek ocjena se može dokazati ovjerenom kopijom indeksa.

5. Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima će dostaviti kandidat koji bude primljen u radni odnos i ne može biti starije od šest mjeseci,

6. Uvjerenje o neosuđivanosti (škola će službenim putem zatražiti za izabranog kandidata, a prije zasnivanja radnog odnosa)

7. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u vaspitno-obrazovnom procesu

8. Uvjerenje o vremenu provedenom na evidenciji Zavoda za zapošljavanje za područje jedinice lokalne samouprave gdje je kandidat prijavljen

9. Uvjerenje o radnom stažu izdato od strane ranijeg poslodavca koje treba da sadrži podatke iz kojih se jasno vidi:

- vrsta posla,

- stepen stručne spreme,       

- dužina ostvarenog radnog staža po vrstama posla,

- nepuno radno vrijeme preračunato u puno radno vrijeme (ukoliko je kandidat radio sa nepunim radnim vremenom)

10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS (za kandidate koji imaju utvrđenu ovu vrstu statusa),

11. Uvjerenje opštinskog organa o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS (za kandidata koji imaju utvrđenu ovu vrstu statusa),

12. Uvjerenje opštinskog organa o utvrđenom statusu RVI Odbrambeno-otadžbinskog rata RS (za kandidate koji imaju utvrđenu ovu vrstu statusa).

Testiranje i intervju sa kandidatima iz tačke 1. konkursa, koji su dostavili potpune i blagovremene prijave obaviće se dana 10.10.2017. godine u 12.40 časova, dana 11.10.2017. godine u 12.40 časova za kandidate iz tačke 2. i 3. konkursa u prostorijama JU Gimnazije Banjaluka, Zmaj Jovina 13.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i njihovo nepojavljivanje će se smatrati odustankom od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpuna i neblagovremena dokumenta neće se razmatrati.

Konkurs je otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Dokumente dostaviti lično u sekretarijat škole ili poštom na adresu:

JU Gimnazija, Zmaj Jovina br. 13, 78000 Banjaluka

 *****************

BRAVARSKA RADNjA MILAN I MILANA SP LAKTAŠI

OGLAS

Firmi Milan i Milana sa sjedištem u Mrčevcima, opština Laktaši, potrebna dva varioca ili bravara.

Radnici se primaju na neodređeno vrijeme.

Plata po dogovoru.

Sve informacije na broj tel: 065/156-156

***************

"NOVI JELŠINGRAD" FABRIKA ALATNIH MAŠINA

BANjALUKA

Na osnovu tačke XV Odluke o organizovanju i usklađivanju Akcionarskog društva "Novi Jelšingrad" Fabrika alatnih mašina Banjaluka sa Zakonom o privrednim društvima broj: OPU-68/2012, direktor društva donosi

OGLAS

za prijem u radni odnos na određeno vrijeme

Bravar, 1 izvršilac

Uslovi:

Pored opštih uslova propisanih Zakonom, kandidati treba da ispunjavaju posebne uslove i to:

KV ili VKV sa iskustvom

Rok za podnošenje prijava je do popune radnog mjesta.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova iz oglasa dostaviti na e-mail: [email protected] ili na adresu:

"Novi Jelšingrad" d.o.o., Branka Perduva 10A, 78 000 Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana