Otvorena izložba “Moguća realnost” Vukice Vukas u Muzeju Kozare

S. Ta.
Otvorena izložba “Moguća realnost” Vukice Vukas u Muzeju Kozare

Prijedor - U Muzeju Kozare otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Moguća realnost” autora akademskog fotografa iz Beograda Vukice Vukas.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić je otvarajući izložbu istakao da je svaka izložena fotografija zasebna i priča, ali i sva priča u cjelini, kao koncept koji nas tjera na razmišljanje.

- Kraće rečeno izložba je o tome šta je to u stvari realnost i koliko su tanke granice između stvarnosti i fikcije, između realnog i imaginarnog - rekao je Radonjić.

Vukica Vukas, autor izložbe, zadovoljna je zbog mogućnosti da izlaže u Prijedoru i očekuje da se njene fotografije i dopadnu prijedorskoj publici.

- To je isključivo režirana fotografija i kao takva ona se dotiče stvarnosti. Ona je u stvari poigravanje sa subjektivnom i objektivnom realnošću koju predstavljamo kroz neki životni ambijent - rekla je Vukasova.

Radonjić je podsjetio je da ovo posljednja samostalna izložba koja je u ovom muzeju postavljena na osnovu prošlogodišnjeg konkursa.

- U toku je konkurs za narednu godinu. I svi još mogu da se prijave. Konkurs je otvoren do polovine oktobra, a uslovi su identični onim prošlogodišnjim. Dakle, autori osim radne biografije i određenog broja fotografija svojih radova treba da dostave i koncept izložbe - kazao je Radonjić.

Izložba fotografija “Moguća realnost”, šesta samostalna izložba Vukice Vukas, biće otvorena do 27. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana