Poslovanje Olimpijskog centra Jahorina odskijalo u plus

nezavisne.com
Poslovanje Olimpijskog centra Jahorina odskijalo u plus

Jahorina - Olimpijski centar "Jahorina" nakon 12 godina je imao pozitivno poslovanje u jednoj godini s plusom nešto većim od pola miliona maraka, pokazuje danas objavljen izvještaj na Banjalučkoj berzi za 2017. godnu.

Ukupni prihodi Centra u prošloj godini iznosili su 7,83 miliona KM, a rashodi 7,29 miliona KM, čime se dolazi do neto dobiti od 544.798 maraka.

Rashodi su ostali na gotovo istom nivou kao i u 2016. godini, ali su se prihodi više nego uduplali, jer su te godine iznosili tek 3,42 miliona KM.

Najveći dio prihoda odnosi se na prihode od prodaje usluga, i to 4,5 miliona, a najveći rashod je napravljen za troškove zarada zaposlenih u iznosu od 2,12 miliona maraka. 

Ipak, pred Upravom je još mnogo posla, jer su posljedice lošeg poslovanja i te kako vidljive.

Akumulirani gubitak preduzeća iznosi oko 21,7 miliona KM, a ukupne obaveze, kratkoročne i dugoročne, 35,7 miliona KM. Povećane su samo dugoročne obaveze, dok su kratkoročne smanjene.

Na kraju godine u ovom akcionarskom društvu bilo je zaposleno 165 radnika, za sedam više nego u 2016. godini.

Investiciono-razvojna banka, koja je ranije kupila obveznice OC, odnosno Akcijski fond, kojim ova banka upravlja, većinski je akcionar Olimpijskog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana