Donatorsko veče S ljubavlju hrabrim srcima 23. decembra

Donatorsko veče S ljubavlju hrabrim srcima 23. decembra 16.12.2018 08:23 | ATV

Pjesmom "Otvorite svoja srca za naše drugare" djeca iz banjalučkog hora Vrapčići pozvali su sve da se pridruže humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", i tako pomognu najmlađim stanovnicima Srpske.

Devetu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Srpske organizuje se i donatorsko veče, ovaj put 23. decembra u Banskom Dvoru. 

Sva prikupljena sredstva biće uložena u nabavku robotike za pomoć djeci sa poremećajima u kretanju. Predsjednik RS, Željka Cvijanović, ove godine zamolila je mališane iz dječijeg hora Vrapčići da joj budu partneri. To su sa oduševljenjm prihvatili. 

"Dječiji hor Vrapčici već šest godina se bavi organizovanjem humanitarnih koncerata i pomažemo našim vršnjacima da se i oni usreće. Drago nam je kada vidimo da su i oni srećni. Takođe mi smo i partneri sa predsjednicom Republike u humanitarnim koncertima", kaže Lana Grujić iz hora Vrapčići

"Humanitarni rad je vrlo vrlo bitan jer učimo djecu da imaju taj osjećaj. Snimili smo i pjesmu Mladena Matovića S ljubavlju hrabrim srcima koju ćemo da izvedemo premijerno da izvedemo 23. decembra", kaže Branislav Đaković, rukovodilac hora Vrapčići.

Sa predsjednicom Srpske su se ove godine udružili i drugi partneri, i to mladi umjetnici iz cijele Republike Srpske. Ponudu za partnerstvo niko nije odbio, već su je svi ponosno prihvatili, kaže Željka Cvijanović. 

"Iza svega stoji human, topao i ljudski gest, a poruka je da djeca pomognu djeci i da odatle potiče sve. Suština i vrijednost ovog događaja jeste u tome da će djeca koja ce da ralizuju neki  svoj umjetnički program, a to će biti podsticajno", rekla je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Svi koji do sedmog januara budu pozivali broj 1411 doniraće jednu marku akciji "S ljubavlju hrabrim srcima". Tokom trajanja donatorske večeri, 23. decembra, od 17 časova, na pozive građana odgovaraće poznate ličnosti.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica