Uklanjaju se privremeni objekti radi uređenja ulica i trotoara u Bratundžu

Srna
Uklanjaju se privremeni objekti radi uređenja ulica i trotoara u Bratundžu

Bratunac - U okviru uređenja prostora oko novoizgrađenog objekta Doma zdravlja u Bratuncu radnici uklanjaju niz napuštenih, oronulih i devastiranih objekata sa privremenom dozvolom ili nelegalno izgrađenih.

Riječ je o objektima koji su neplanski građeni, od kojih su neki bili oštećeni i puni smeća i u njima su se okupljali psi lutalice.


Te šupe, na razne načine i od različitih materijala građeni objekti, različitih oblika i veličina predstavljali su ruglo u centru ovog gradića.

Načelnik bratunačke opštine Nedeljko Mlađenović rekao je Srni da se bespravno izgrađene šupe i garaže i drugi privremeni objekti uklanjaju radi uređenja te lokacije.

“Projektom je predviđena rekonstrukcija dvije ulice koje prolaze pored Doma zdravlja, zatim izgradnja trotoara uz te ulice, parkirališta, pristupnog puta i pločnika ispred zdravstvene ustanove”, kaže Mlađenović.

On pojašnjava da je planirano uređenje i rekultivisanje zemljišta na kojem će biti zasađeno cvijeće i ukrasno drveće, te zasijana trava, i biće formirana parkovska površina, čime će ovaj dio Bratunca dobiti uredniji i ljepši izgled, a poboljšaće se bezbjednost učenika i pješaka u centru ovog gradića.

Mlađenović je istakao da će ti radovi biti završeni u ovoj godini i da će time ovo mjesto dobiti moderniji, uredniji i ljepši izgled, a poboljšaće se funkcionalnost saobraćaja i bezbjednost pacijenata koji koriste usluge Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana