Stižu priključci kanalizacione mreže u Bijeljini za još 2.500 mještana

Lj. A.
Stižu priključci kanalizacione mreže u Bijeljini za još 2.500 mještana

Bijeljina - Izgradnja posljednje faze kanalizacione mreže u Bijeljini teče predviđenom dinamikom, a po završetku ovih radova biće obezbijeđeno oko 3.000 novih priključaka na kanalizacioni sistem.

Prema riječima direktora Tima za implementaciju projekta izgradnje kanalizacione mreže Vlade Simeunovića, u ovoj fazi radova do sada je priključeno oko 500 novih korisnika od planiranih 3.000.

- U toku je realizacija ovog značajnog projekta za Bijeljinu po programu "Orio", kojim ćemo posao dug desetak godina  privesti kraju u februaru 2019. godine. Radove izvode firme "Higra" i "Buk promet", koje su i u prethodnim fazama radile na realizaciji ovoj projekta - navodi Simeunović.

Sredstva su obezbijeđena, a posao godine koštaće oko osam miliona evra.

- U februaru 2015. godine potpisan je ugovor sa holandskom vladom za projekat "Orio", kojim je odobreno 6,5 miliona evra donatorskih sredstava, dok će ostatak biti nadomješten iz gradskog budžeta - rekao je Simeunović.

Realizacijom ove faze na sistem će biti priključena domaćinstva koja se nalaze u dijelu grada između ulica Srpske vojske i 27. marta, kao i u ulici Dimitrija Tucovića.

Prema riječima direktora preduzeća "Higra" Dragana Sarića, u ovom dijelu Bijeljine planirano je da se uradi oko 73 kilometra cjevovoda. Po završetku izgradnje kompletan urbani dio Bijeljine biće pokriven kanalizacionom mrežom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana