Raznobojni kišobrani krase nebo nad Fočom

R. Đ.
Raznobojni kišobrani krase nebo nad Fočom

Foča - Foča je juče dobila “Ulicu različitosti” sa raznobojnim kišobranima koja simbolizuje različitost porodica, ali jednakost njihovih prava i potreba.

Ulicu su otvorili članovi fočanskog Servis centra djece i omladine sa posebnim potrebama “Tračak nade” uz podršku USAID-a, u okviru kampanje koju je pokrenula mreža servis centara za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju u BiH.

- “Ulica različitosti” nije samo simbol različitosti, već i važnosti obezbjeđenja većih prava za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju, ali i važnosti pružanja veće podrške tim porodicama, što je i cilj ove kampanje čiji je slogan “Porodica je zakon” - rekla je predsjednica Servis centra “Tračak nade” Jelena Vilotić.

U ovoj ulici smještenoj na gradskom trgu štićenici “Tračka nade” su uz pomoć volontera i roditelja simbolično prodavali kišobrane čijom kupovinom su građani Foče mogli da dobrovoljno doprinesu i pomognu rad udruženja.

Podršku kampanji pružio je i načelnik opštine Foča Radisav Mašić koji je istakao da lokalna zajednica vodi brigu o ovom udruženju, kojem je prije nekoliko godina pomogla da dobije uslovne prostorije za rad.

- Mi ćemo i ubuduće nastaviti da pomažemo rad udruženja i njegove korisnike, a ova manifestacija je samo jedan od dokaza da su oni vrlo aktivni i da zaslužuju svu našu brigu i pažnju - rekao je Mašić.

Postavljeni šareni kišobrani u glavnoj gradskoj ulici oduševili su Fočake, koji su na ovaj način stali rame uz rame sa Banjalučanima i Sarajlijama, čije ulice već krase lebdeći kišobrani u bojama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana