Prikupljen novac za mališana iz Zvornika

D. S.
Prikupljen novac za mališana iz Zvornika

Banjaluka - Za liječenje Aleksandra Gajića iz Zvornika, kojem je dijagnostikovan rijedak tumor na malom mozgu, stigao je novi predračun iz minhenske klinike gdje se ovaj mališan liječi, koji sada iznosi 174.400 evra, a s obzirom na to da je prikupljeno dovoljno novca, njegovi roditelji su odlučili da obustave humanitarne akcije.

Porodica ovog jednogodišnjaka pozvala je sve ljude dobre volje da novac preusmjere na nekog drugog kome je trenutno pomoć potrebna.

Aleksandrov otac Željko Gajić istakao je da je novi predračun u odnosu na prethodni, koji je iznosio 391.100 evra, manji jer je isključeno liječenje matičnim ćelijama.

- Ljekari su rekli da Aleksandar odlično podnosi terapije, da je njegovo zdravstveno stanje bolje i da nisu potrebne matične ćelije i operacija. Hvala dobrim ljudima koji su nam pomagali i koji su sve vrijeme bili uz našeg Acu - poručio je Gajić.

Dodao je da će sav novac koji ne bude iskorišćen biti preusmjeren za liječenje druge djece, te da je na račun bolnice do sada uplaćeno 231.000 evra.

- Velika podrška su nam Fond zdravstvenog osiguranja RS i Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu koji su za našeg sina uplatili po 50.000 evra - kazao je Gajić. Prema njegovim riječima, Aleksandar će u klinici u Minhenu ostati još godinu i po, tako da su mogući naknadni troškovi, ali će, kako dodaje, javnost o svemu biti obaviještena.

Dječakova majka Aleksandra Damjanović rekla je da Aleksandar, uprkos svemu što mu se dešava, pokušava da napravi prve korake.

- Najvažnije je da moj jedinac nastavi da se lavovski bori, jer ga čeka još mnogo terapija i zračenje - kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana