Na računima preduzetnika iz Istočmpg Novog Sarajeva 40.000 maraka

Srna
Na računima preduzetnika iz Istočmpg Novog Sarajeva 40.000 maraka

Istočno Sarajevo - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je juče ugovor o podsticajima od oko 40.000 KM sa 17 preduzetnika koji se bave različitim poslovnim djelatnostima.

Ćosić je naveo da je riječ o podsticajnim sredstvima iz prošle godine, jer je konkurs kasnio te da bi uskoro trebalo da bude raspisan i za ovu godinu.

- Nadležna komisija Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je na osnovu pristiglih prijava podržala one koji duži period posluju ili su tek počeli sa radom, a imaju realne finansijske pokazatelje da mogu nastaviti poslovanje na području ove lokalne zajednice - rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, bilo je prijava iz različitih branši, gdje se izdvajaju kozmetički saloni, suvenirnice, kao i radnje koje se bave grafičkom djelatnošću i trgovinom, što znači da lokalna zajednica ovim programom podržava širok dijapazon privrednih djelatnosti.

Jedan od preduzetnika koji je potpisao ugovor za dobijanje podsticajnih sredstava je i Mladen Vidović, čija supruga je vlasnik suvenirnice “Stvar na dar”.

- Iznos od 1.500 KM biće iskorišćen za kupovinu novih mašina da bismo upotpunili proizvodnju. Suvenirnica je za sada jedina na području ove opštine, polako se i širimo. Otvorili smo jednu poslovnicu u Trebinju i za sada smo zadovoljni - istakao je Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana