Grujičić i Hadžihafizbegović potpisali ugovor za školu glume

Srna
Grujičić i Hadžihafizbegović potpisali ugovor za školu glume

Srebrenica - Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić i direktor "Kamernog teatra 55" iz Sarajeva Emir Hadžihafizbegović potpisali su danas sporazum o organizovanju škole glume za djecu u Srebrenici.Grujičić je rekao da će djeca iz Srebrenice moći da uče glumu od profesionalnih glumaca.

"Prihvatili smo ovaj projekat jer je na dobrobit djece iz ovog mjesta. Podržaćemo svaku ideju koja doprinosi kulturnom razvoju ove opštine i zadovoljavanju kulturnih potreba njenih građana, posebno edukativne programe za djecu", rekao je Grujičić.

On je istakao da opština daje podršku svim projektima koji doprinose obrazovanju i kulturnom uzdizanju mladih i odvajaju ih od poroka, pa i predugog korištenja računara.

"Nadam se da će se kroz školu glume djeca zainteresovati i za čitanje i da će to doprinijeti njihovom ukupnom obrazovanju i vaspitanju", rekao je
Grujičić.

Hadžihafizbegović je zahvalio načelniku opštine za prijem, razumijevanje i podršku koju je dao ideji o pokretanju škole glume za srebreničke mališane.

On je istako da će za nekoliko dana krenuti edukativne radionice na kojima će zainteresovana djeca početi da savladavaju glumačke vještine, te da će nakon tromjesečne obuke pripremiti dječiju predstavu "Petar Pan" i premijerno je izvesti u Srebrenici.

Hadžihafizbegović je rekao da će sa djecom raditi 19 glumaca iz "Kamernog teatra 55" i da je za školu glume već prijavljeno 50 djece, ali se očekuje da će taj broj biti veći.

On kaže da će djeca imati priliku da nauče osnovne glumačke vještine, a neka koja posjeduju talenata možda će se opredijeliti da se u životu posvete glumačkom pozivu.

"Na ovaj način će se iz Srebrenice poslati najbolja poruka o mogućem zajedničkom životu u ovom mjestu kako se živjelo vijekovima na ovim prostorima", ocijenio je Hadžihafizbegović.

On kaže da je više mecena izrazilo spremnost da finansiraju organizovanje škole glume za djecu u Srebrenici, a da je opština omgućila korištenje Kulturnog centra za održavanje glumačkih radionica i pripremu predstave, a platiće i prenoćište glumaca koji će dolaziti da rade sa djecom.

Ovo je prva edukativno-kulturna aktivnost koju će organizovati srebrenički Kulturni centar u posljednje dvije decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana