Ово су знакови који указују на могуће проблеме са срцем

ГС
Ово су знакови који указују на могуће проблеме са срцем

Срце је један од најважнији органа, али упркос томе многи не воде рачуна о њему. Због тога неке знакове не треба схватати олако, па чак ни ако се ради о несаници или боловима у леђима. Нездрав начин живота може узроковати потешкоће које нико не би требао игнорисати.

Зубобоља

Није свака зубобоља разлог да посјетите стоматолога, јер неке од њих могу указивати на инфаркт. Бол коју особа може осјетити се шири зубима или дуж чељусти или се пак може осјетити бол попут оне у уху.

Отицање стопала

Отекнућа удова, односно едеми, могу бити знак нездравог кардиоваскуларног система. Стопала и руке који су отекнути дужи временски преиод знак су да крв не циркулише нормално кроз тијело. Када крв не циркулише како треба, она се накупља у дијеловима тијела који су најдаље од срца.

Губитак длака на ногама

Ако губите длаке на ногама, то би могао бити знак проблема са срцем. Храњиве твари које су потребне за раст длаке обично се преносе крвљу, а ако не дођу до зрака и ако длаке немају довољно кисика, почет ће опадати.

Искашљавање бијелог или розе садржаја

Уколико искашљавате бијели или розе садржај умјесто нормалног провидног, то би такођер могао бити знак нездравог срца. Дуготрајан кашаљ може произвести обојени садржај који може бити "најава" затајења срца. Бијели и розе садржај може бити резултат крви у плућима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана