"Завезала си га наопачке": Ново модно лудило које ће заживjети чим се заврши локдаун ФОТО

Jutarnji.hr
Foto: Shutterstock

Међу свjетским звијездама појавио се нови бикини гдје се подршка ствара тракицама које притискају груди једну уз другу стварајући оптичку варку због које дјелују веће.

Сестре Кардашијан својим провокативним селфијима настављају да скупљају лајкове.

Тако је Кајли Џенер (23), на радост својих 214 милиона пратилаца, Инстаграмом продефилирала у једва постојећем бикинију. Обукла је оскудни мали плави бикини који је једва држао све њене облине на мјесту док се нагињала према камери уживајући на одмору с преосталим сестрама из клана Кардашијан у раскошној вили на острву Туркс и Каикос, у којој ноћење кошта 30.000 долара.

И њена старија полусестра Кортни (41) прошле недјеље је обукла такав бикини, само у црвеној боји, који је такође у први план избацио њену истесану фигуру и облине.

Бројни пратиоци код популарних сестара примјетили су један бизаран тренд, да оне бикини носе наопако.

Обични горњи дио бикинија, оне класичне "троуглове", сестре су обрнуле па тако дио који би иначе требало да иде око груди, оне вежу око врата. Дакле, основица једнакокраких троуглова тканине више не служи за задржавање груди на мјесту, него за стварање бољег деколтеа.

"Хеј, али погрешно су завезале бикиније", примјетили су неки.

Неки модни стручњаци иду толико далеко да истичу како ће вам дати "instant boob job", други хвале овај бизаран тренд јер ствара љепши деколте и оптички чини груди већим без борбе са жицама и дебело подстављеним пуш ап грудњацима купаћих костима којима треба цијела вјечност да се осуше на сунцу, што их чини врло непрактичним за плажу.

Мада нису ни обрнути бикинији најпрактичнији тренд јер довољан је један погрешан покрет и настаје проблем.

Упркос томе, инфлуенсерке и познате даме већ су пригрлиле овај тренд, макар само за позирање на Инстаграму. О популарности ове необичне деконструкције бикинија говори и појава нових брендова који производе купаће костиме предвиђене за управо такво, већини неуобичајено, ношење које у фокус ставља тзв. "underboob" (термин који се користи за откривање доњег дијела груди, до брадавице, могло би се рећи и обрнути деколте).

Обрнути бикини заправо није нови тренд и нису га покренуле Кардашијанке. Први пут се појавио на фотографијама на Инстаграму још у лето 2018. када су манекенке везале своје бикини троуглове на средини како би постигле већу потпору и ласкавији деколте без нараменица.

Оригинално, обртања бикинија сетила се 29-годишња италијанска манекенка и Инстаграм звијезда Валентина Фрадеграда која је схватила да ако окрене троуглове, открива већи дио деколтеа него иначе, што је на плажи пожељно када се сунчате, као и на Инстаграму када хватате лајкове. Истовремено се ствара потпора тракицама које притискају груди једну уз другу стварајући оптичку варку због које груди дјелују веће и љепше обликоване, а открива се и позамашни "underboob".

Уз овакве обрнуте горње дијелове бикинија најчешће иде и доњи дио мало измјењеног кроја, односно гаћице су још ниже, а тканине још мање.

Иако је идеја обрнутог бикинија стара већ три године, уз малу помоћ Кардашијанки сигурно ће сада постати општеприхваћени тренд. Зато ће се на љето бикинији на плажама сигурно везивати како год, само да није класично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана