Савјети за даме: Ево како да ваше ноге изгледају перфектно

GS
Foto: Instagram

Да бисте уживали у прољећу и предстојећем љету то подразумијева и лаганије облачење, леженији стил и материјале који пријају кожи. Оно што је током наступајуће сезоне у првом плану су ноге, а експерти савјетују како да их спремите у сваком смислу.

Запамтите: и ногама је потребна хидратантна крема

Иако је занемаривање ногу током једне половине године потпуно опростиво то значи да је потребно мало више његе и одржавања током љета.

"Кожа на ногама је дебља од коже лица. Послије зиме, хладноће, сувог ваздуха она је исушена и потребна јој је додатна њега и прије свега хидратација", каже дерматолог др Ањали Махто.

Да би ваше ноге изгледале најбоље, урадите пилинг како бисте уклонили изумрле ћелије коже. Изаберите природни пилинг, као што је морска со. Затим се послије добро хидрирајте, најбољи избор су разна уља. Др Махто препоручује за магазин Хелт да редовно влажите кожу како бисте избјегли сувоћу на кољенима и глежњевима.

Поцрњети или не поцрњети?

Ноге изгледају најбоље када су преплануле. Када се сунчате увијек прво нанесите производ за сунчање на ноге. Увјерите се да је кожа хладна и сува и станите испред огледала.

Почните тако што ћете нанијети производ надоље, према стопалима.

Депилације

Која метода уклањања длачица на ногама вам најбоље одговара? Добре вијести за оне са ниским прагом бола: постоји свети грал депилације. Практично безболан, посебан восак који је направљен од ароматерапијских уља, смоле и пчелињег воска – природних састојака, преноси "Политикин магазин".

Уклањање вена

Сићушни крвни судови непосредно испод површине коже чешћа су појава код жена.

За вене око глежњева могуће је урадити микросклеротерапију која користи фину иглу за убризгавање склерозантног лијека да изазове да се вене скупе и на крају нестану. Потребан је само један дан одмора од вјежбања, а сама процедура траје око десет минута, преноси ПолитикаМагазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана