Сакои који ће бити најпопуларнији у 2024. години

ГС
Foto: WWD

Ако постоји један комад одјеће који ће тренутно унаприедити вашу модну комбинацију, то је сако. Бескрајно свестран, сако се уклапа уз готово сваку одјевну комбинацију, било да се носи преко једноставне комбинације фармерки и џемпера, или преко елегантне хаљине за вечерњи догађај.

Можете бити сигурни да свака ИТ девојка чији модни стил цијените посједује више верзија сакоа које користи у различите сврхе стилизовања, од лежерних сакоа па све до струкираних модела.

Када су у питању трендови за 2024. годину, истиче се пет кључних стилова, а већина их је произашла из недавних ревија.  Опуштени сакои служили су и као хаљине упарени са високим чизмама које откривају само мало коже, док су класични стилови, укључујући дворедне сакое, реинтерпретирани.

У наставку погледајте пет модела сакоа који ће бити у тренду у 2024.

"Oversized"

Инспирисани скандинавском естетиком, ови лежерни, опуштени кројеви могу се комбиновати са широким панталонама за додатно разигран приступ стилизовању. 

У "statment" боји

Може бити примамљиво ослонити се на класичан црни сако изнова и изнова, али у 2024. години, зашто вам блејзер у јаркој боји не би пружио додатну дозу допамина? Уклопите га са панталонама или сукњом, или га истакните тако што ће остатак комбинације бити неутралан.

Кожа

Кожни сако представља елегантну алтернативу кожној јакни у бајкер стилу. Мекшег је и софистициранијег изгледа, те даје дотјерану ноту различитим одјевним комбинацијама.

Струкирани

Насупрот опуштеног кроја сакоа налази се тзв. облик пјешчаног сата, карактеристичан за педесете године прошлог вијека, а који је поновно оживљен. Изузетно елегантан, овај стил може се користити за вечерњи изглед или како би заокружио пословни оутфит за дан.

Са дворедним копчањем

Постоји разлог због ког се многи модни зналци сваке године окрећу сакоу са дворедним копчањем - ово је класик који је врло често, сам по себи довољан за стварање моћног оутфита, преноси СтилКурир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана