Ево како да откријeте која вам фризура најбоље стоји

GS
Foto: YouTube

Када одлучујете о фризури коју ћете имати, најважнији је ваш стил живота, али и укус.

Али може да помогне и формула. Стручњаци за његу косесмислили су „правило 5,5 цм“, за које кажу да помаже у израчунавању оптималне фризуре за ваш облик лица. То је згодан и забаван начин да видите шта кажу бројке. Помоћи ће ако сте одувијек жељели кратку фризуру, али се бојите да вам можда неће пристајати или ако одувијек имате краћу косу, а расположени сте да је пустите да порасте, пише магазин "Гламур“.

Шта је "правило 5,5 цм“

Према стручњацима из бренда „Јон Фриеда“, у формули се рачуна удаљеност између браде и ушне ресице, како би се одредило пристаје ли вам више дуга или кратка коса. Ако је измјерена дужина мања од 5,5 цм, стручњаци кажу да ће вам кратка фризура одговарати. С друге стране, ако је удаљеност виша од 5,5, дужа коса ће вам љепше пристајати.

Како правилно измјерити

Станите испред огледала. Узмите оловку и поставите је водоравно испод браде. Узмите лењир и поставите га под правим углом у односу на оловку и погурајте до нивоа ушне ресице. Измјерите удаљеност од уха до браде, вертикално према доле. Наравно, математичка формула није пресудна за одабир фризуре, али можда може помоћи у доношењу одлуке. У обзир узмите и облик лица, као и текстуру косе који играју важну улогу у избору савршене фризуре. Једна од најважнијих ствари је да вам коса буде његована и увијек чиста, јер то доприноси цјелокупном утиску.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана