Како да изаберете савршене фармерке

ГС
Како да изаберете савршене фармерке

Фармерке су саставни дио готово сваког гардеробера, али није лако пронаћи пар који вам савршено пристаје. Оне које вам добро стоје напријед су вам можда широке позади или имају краће ногавице него што би требало.

- Најважније је да се осјећате добро у ономе што носите - рекла је Елизабет Дејви, стручњак за тексас за "Huff Post". 

Дизајнери се слажу да добро пристајање генерално значи да можете удобно да сједите и крећете се, а да се фармерке не подижу, спуштају или ограничавају кретање. Објашњава да фармерке које добро пристају „добро се обрубљују око струка без потребе за каишем да би се држале горе, пружају удобност и покретљивост без претјераног затезања или врећастости и ласкају вашем тијелу у складу са предвиђеним стилом и кројем“.

Водите се мјерама, а не величином

Произвођачи тексаса не користе стандардне величине, што може отежати куповину фармерки - рекао је Дејви. Чак и када је у питању исти бренд, иста величина може се другачије уклапати у различит стил.

Зато је увијек боља опција да обратите пажњу на табелу величина произвођача.

Не постоји једна облик тијела, па је немогуће да произвођачи направе једноставну листу величина која ће моћи да се примјењује на све. Међутим, тражење стилова креираних за ваш тип тијела, може помоћи.

Такође је неопходно обратити пажњу на то како вам пристаје задњи дио фармерки.

- Никада не би требало да буде празнина у појасу. Ако се сагнете и постоји велика празнина, онда вам те фармерке не одговарају - објашњава дизајнер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана