Kako da izaberete savršene farmerke

GS
Kako da izaberete savršene farmerke

Farmerke su sastavni dio gotovo svakog garderobera, ali nije lako pronaći par koji vam savršeno pristaje. One koje vam dobro stoje naprijed su vam možda široke pozadi ili imaju kraće nogavice nego što bi trebalo.

- Najvažnije je da se osjećate dobro u onome što nosite - rekla je Elizabet Dejvi, stručnjak za teksas za "Huff Post". 

Dizajneri se slažu da dobro pristajanje generalno znači da možete udobno da sjedite i krećete se, a da se farmerke ne podižu, spuštaju ili ograničavaju kretanje. Objašnjava da farmerke koje dobro pristaju „dobro se obrubljuju oko struka bez potrebe za kaišem da bi se držale gore, pružaju udobnost i pokretljivost bez pretjeranog zatezanja ili vrećastosti i laskaju vašem tijelu u skladu sa predviđenim stilom i krojem“.

Vodite se mjerama, a ne veličinom

Proizvođači teksasa ne koriste standardne veličine, što može otežati kupovinu farmerki - rekao je Dejvi. Čak i kada je u pitanju isti brend, ista veličina može se drugačije uklapati u različit stil.

Zato je uvijek bolja opcija da obratite pažnju na tabelu veličina proizvođača.

Ne postoji jedna oblik tijela, pa je nemoguće da proizvođači naprave jednostavnu listu veličina koja će moći da se primjenjuje na sve. Međutim, traženje stilova kreiranih za vaš tip tijela, može pomoći.

Takođe je neophodno obratiti pažnju na to kako vam pristaje zadnji dio farmerki.

- Nikada ne bi trebalo da bude praznina u pojasu. Ako se sagnete i postoji velika praznina, onda vam te farmerke ne odgovaraju - objašnjava dizajner.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana