"Zavezala si ga naopačke": Novo modno ludilo koje će zaživjeti čim se završi lokdaun FOTO

Jutarnji.hr
Foto: Shutterstock

Među svjetskim zvijezdama pojavio se novi bikini gdje se podrška stvara trakicama koje pritiskaju grudi jednu uz drugu stvarajući optičku varku zbog koje djeluju veće.

Sestre Kardašijan svojim provokativnim selfijima nastavljaju da skupljaju lajkove.

Tako je Kajli Džener (23), na radost svojih 214 miliona pratilaca, Instagramom prodefilirala u jedva postojećem bikiniju. Obukla je oskudni mali plavi bikini koji je jedva držao sve njene obline na mjestu dok se naginjala prema kameri uživajući na odmoru s preostalim sestrama iz klana Kardašijan u raskošnoj vili na ostrvu Turks i Kaikos, u kojoj noćenje košta 30.000 dolara.

I njena starija polusestra Kortni (41) prošle nedjelje je obukla takav bikini, samo u crvenoj boji, koji je takođe u prvi plan izbacio njenu istesanu figuru i obline.

Brojni pratioci kod popularnih sestara primjetili su jedan bizaran trend, da one bikini nose naopako.

Obični gornji dio bikinija, one klasične "trouglove", sestre su obrnule pa tako dio koji bi inače trebalo da ide oko grudi, one vežu oko vrata. Dakle, osnovica jednakokrakih trouglova tkanine više ne služi za zadržavanje grudi na mjestu, nego za stvaranje boljeg dekoltea.

"Hej, ali pogrešno su zavezale bikinije", primjetili su neki.

Neki modni stručnjaci idu toliko daleko da ističu kako će vam dati "instant boob job", drugi hvale ovaj bizaran trend jer stvara ljepši dekolte i optički čini grudi većim bez borbe sa žicama i debelo podstavljenim puš ap grudnjacima kupaćih kostima kojima treba cijela vječnost da se osuše na suncu, što ih čini vrlo nepraktičnim za plažu.

Mada nisu ni obrnuti bikiniji najpraktičniji trend jer dovoljan je jedan pogrešan pokret i nastaje problem.

Uprkos tome, influenserke i poznate dame već su prigrlile ovaj trend, makar samo za poziranje na Instagramu. O popularnosti ove neobične dekonstrukcije bikinija govori i pojava novih brendova koji proizvode kupaće kostime predviđene za upravo takvo, većini neuobičajeno, nošenje koje u fokus stavlja tzv. "underboob" (termin koji se koristi za otkrivanje donjeg dijela grudi, do bradavice, moglo bi se reći i obrnuti dekolte).

Obrnuti bikini zapravo nije novi trend i nisu ga pokrenule Kardašijanke. Prvi put se pojavio na fotografijama na Instagramu još u leto 2018. kada su manekenke vezale svoje bikini trouglove na sredini kako bi postigle veću potporu i laskaviji dekolte bez naramenica.

Originalno, obrtanja bikinija setila se 29-godišnja italijanska manekenka i Instagram zvijezda Valentina Fradegrada koja je shvatila da ako okrene trouglove, otkriva veći dio dekoltea nego inače, što je na plaži poželjno kada se sunčate, kao i na Instagramu kada hvatate lajkove. Istovremeno se stvara potpora trakicama koje pritiskaju grudi jednu uz drugu stvarajući optičku varku zbog koje grudi djeluju veće i ljepše oblikovane, a otkriva se i pozamašni "underboob".

Uz ovakve obrnute gornje dijelove bikinija najčešće ide i donji dio malo izmjenjenog kroja, odnosno gaćice su još niže, a tkanine još manje.

Iako je ideja obrnutog bikinija stara već tri godine, uz malu pomoć Kardašijanki sigurno će sada postati opšteprihvaćeni trend. Zato će se na ljeto bikiniji na plažama sigurno vezivati kako god, samo da nije klasično.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana