Заблистајте у новогодишњој ноћи: Шик су машнице у коси и афричке локне

Agencije
Заблистајте у новогодишњој ноћи: Шик су машнице у коси и афричке локне

Ближи се дочек Нове године и размишљате о томе како да заблистате у најлуђој ноћи. Осим гардеробе и шминке, важно је и какву ћете фризуру имати. Фризерка и едукаторка Тања Шобота истиче да се новогодишњи трендови мијењају, али да су сада у моди таласи и машнице у коси, афричке локне, плетенице. Елегантне фризуре и вјечне пунђе.

- Ове године су углавном заступљене фризуре пуне таласа и локни - каже за "Живот плус" Тања Шобота. - Препоручујем такозване афричке локне, мада жене немају превише храбрости да то пробају. Оне које су се осмјелиле, одушевљене су.

Готово свима сјајно стоји, јер локне "напуне" лице, а фризура траје седам дана. За сваку Нову годину се траже елегантне фризуре - оне су вјечне, баш као црно и бијело у свијету моде. Али најлуђа ноћ захтјева и шљокице у коси, које се лако наносе помоћу спреја. Поједине муштерије траже да им се у косу убаце праменови других боја, па се то све заједно исплете.

Да ли ће фризура бити лежернија или гламурознија зависи од амбијента у којем дочекујете Нову годину, али и личног стила. Уколико желите да изгледате другачије у новогодишњој ноћи, прави избор су плетенице, али и машнице свих величина.

- Од косе се направе ситне машне или једна велика која доминира - наглашава Тања Шобота. - То изгледа феноменално. У новогодишњој ноћи су увек заступљене пунђе, али не "тешких" форми, већ лагане, спуштене и сведене или оне гала. Рецимо, за кафану се препоручују лежерније форме, а за дочек у хотелу пригодније су свечане и гламурозне фризуре које прате и такву одевну комбинацију.

Хаљина може да буде и од прошле године, али не и фризура. Ако се инсистира на гала фризури онда се праве плетенице у цик-цак форми. Оне подразумевају велики број покрета у коси, елегантне су и погодне и за шетњу црвеним тепихом. Углавном, само мали проценат жена за дочек Нове године тражи једноставне фризуре, односно обично фенирање.

На питање да ли постоје фризуре које су намењене дамама одређених година, наша саговорница каже:

- Не волим да ограничавам жене на било који начин, нарочито када је о годинама ријеч. Ја бих, рецимо, изабрала фризуру са машницама, без обзира шта ће други мислити о томе. Мој гламур увек иде са мном. Носим оно у чему се добро осјећам. То важи и за фризуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана