Zablistajte u novogodišnjoj noći: Šik su mašnice u kosi i afričke lokne

Agencije
Zablistajte u novogodišnjoj noći: Šik su mašnice u kosi i afričke lokne

Bliži se doček Nove godine i razmišljate o tome kako da zablistate u najluđoj noći. Osim garderobe i šminke, važno je i kakvu ćete frizuru imati. Frizerka i edukatorka Tanja Šobota ističe da se novogodišnji trendovi mijenjaju, ali da su sada u modi talasi i mašnice u kosi, afričke lokne, pletenice. Elegantne frizure i vječne punđe.

- Ove godine su uglavnom zastupljene frizure pune talasa i lokni - kaže za "Život plus" Tanja Šobota. - Preporučujem takozvane afričke lokne, mada žene nemaju previše hrabrosti da to probaju. One koje su se osmjelile, oduševljene su.

Gotovo svima sjajno stoji, jer lokne "napune" lice, a frizura traje sedam dana. Za svaku Novu godinu se traže elegantne frizure - one su vječne, baš kao crno i bijelo u svijetu mode. Ali najluđa noć zahtjeva i šljokice u kosi, koje se lako nanose pomoću spreja. Pojedine mušterije traže da im se u kosu ubace pramenovi drugih boja, pa se to sve zajedno isplete.

Da li će frizura biti ležernija ili glamuroznija zavisi od ambijenta u kojem dočekujete Novu godinu, ali i ličnog stila. Ukoliko želite da izgledate drugačije u novogodišnjoj noći, pravi izbor su pletenice, ali i mašnice svih veličina.

- Od kose se naprave sitne mašne ili jedna velika koja dominira - naglašava Tanja Šobota. - To izgleda fenomenalno. U novogodišnjoj noći su uvek zastupljene punđe, ali ne "teških" formi, već lagane, spuštene i svedene ili one gala. Recimo, za kafanu se preporučuju ležernije forme, a za doček u hotelu prigodnije su svečane i glamurozne frizure koje prate i takvu odevnu kombinaciju.

Haljina može da bude i od prošle godine, ali ne i frizura. Ako se insistira na gala frizuri onda se prave pletenice u cik-cak formi. One podrazumevaju veliki broj pokreta u kosi, elegantne su i pogodne i za šetnju crvenim tepihom. Uglavnom, samo mali procenat žena za doček Nove godine traži jednostavne frizure, odnosno obično feniranje.

Na pitanje da li postoje frizure koje su namenjene damama određenih godina, naša sagovornica kaže:

- Ne volim da ograničavam žene na bilo koji način, naročito kada je o godinama riječ. Ja bih, recimo, izabrala frizuru sa mašnicama, bez obzira šta će drugi misliti o tome. Moj glamur uvek ide sa mnom. Nosim ono u čemu se dobro osjećam. To važi i za frizuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana