Стилске грешке које чине да изгледате старије

ГС
Foto: Илустрација

Важно је да идемо у корак са својим годинама, а што свакако не значи да треба да се одричемо одјеће коју волимо. Треба да покушамо да је мало прилагодимо.

Ношење погрешне величине

Можда ћете моћи да обучете омиљене фармерке, али ако су превише уске или неудобне осјећаћете се непријатно и учиниће да изгледате старије, а не млађе. Немојте увијек да се водите величином на етикети, јер кројеви су различити, фокусирајте се на проналажење одјеће која вам добро стоји. Са друге стране, немојте ни да бирате широку, врећасту одјећу када вам то није потребно.

Заборављате каиш

Понекад је неки предмет у вашој гардероби по нужди врећаст - попут лепршаве хаљине или капута. Праве линије од пазуха до кољена могу да учине да изгледате као да носите безобличну врећу умјесто хаљине. Покажите своје облине тако што ћете тој хаљини или капуту додати каиш. Нагласиће ваш облик и омогућити вам да те ствари и даље носите.

Паметан спој

Када је потребно водите се правилном да ако носите носите уску сукњу или уске панталоне, на дну, за горњи дио изаберете комад који је лепршав, и обрнуто.

Бирање боја

Боја може да направи велику разлику. Избор погрешне боје може да учини да изгледате старије, блиједо и досадно. Ако желите да изгледате свјеже и блиставо, изаберете боје које наглашавају тен и подтон ваше коже, преносе Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана