Stilske greške koje čine da izgledate starije

GS
Foto: Ilustracija

Važno je da idemo u korak sa svojim godinama, a što svakako ne znači da treba da se odričemo odjeće koju volimo. Treba da pokušamo da je malo prilagodimo.

Nošenje pogrešne veličine

Možda ćete moći da obučete omiljene farmerke, ali ako su previše uske ili neudobne osjećaćete se neprijatno i učiniće da izgledate starije, a ne mlađe. Nemojte uvijek da se vodite veličinom na etiketi, jer krojevi su različiti, fokusirajte se na pronalaženje odjeće koja vam dobro stoji. Sa druge strane, nemojte ni da birate široku, vrećastu odjeću kada vam to nije potrebno.

Zaboravljate kaiš

Ponekad je neki predmet u vašoj garderobi po nuždi vrećast - poput lepršave haljine ili kaputa. Prave linije od pazuha do koljena mogu da učine da izgledate kao da nosite bezobličnu vreću umjesto haljine. Pokažite svoje obline tako što ćete toj haljini ili kaputu dodati kaiš. Naglasiće vaš oblik i omogućiti vam da te stvari i dalje nosite.

Pametan spoj

Kada je potrebno vodite se pravilnom da ako nosite nosite usku suknju ili uske pantalone, na dnu, za gornji dio izaberete komad koji je lepršav, i obrnuto.

Biranje boja

Boja može da napravi veliku razliku. Izbor pogrešne boje može da učini da izgledate starije, blijedo i dosadno. Ako želite da izgledate svježe i blistavo, izaberete boje koje naglašavaju ten i podton vaše kože, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana