Српски дизајнери представили своје колекције у Паризу

Танјуг
Foto: Илустрација

Раме уз раме са славним свјетским модним креаторима и брендовима, српски дизајнери представили су своје колекције у пуном сјају 2. марта у велелепном простору "La Galerie Bourbon", некадашњој резиденцији шпанске краљевске породице Боурбон у оквиру програма Федерације Високе Моде Француске на "Paris Fashion Week-u", саопштили су из организације наступа српских дизајнера.

Сузана Перић, Бошко Јаковљевић за "Martini Vesto", Наташа Перковски Аџић и бренд "Alesari" приказали су своје нове колекције за сезону јесен/зима 2024/2025.

Њихова раскошна креативност одушевила је све присутне, међу којима је био велики број представника утицајних светских медија: државна телевизија Француске, "Vanity Fair", "JQ", "Forbs France", "L'Officiel", "Marie Claire", "BFMTV", "FTV"...

Ревија Сузана Перић привукла је велику пажњу присутних, а оригиналност и иновативност њене нове колекције "Posh Intelligence" наишла је на сјајан пријем публике и представника медија. Специјални гост, модел и инфлуенсер   Елтон Илиријани отворио је ову ревију, али и затворио заједно с Сузаном Перић.

Фантастичне реакције изазвала је и ревија Бошка Јаковљевића који је за бренд "Martini Vesto" дизајнирао мушку и женски колекцију, остајући досљедан свом дизајнерском стилу по ком је препознатљив, али проткан и новим идејама.

Веома је запажена била и колекција дизајнерке Наташе Перковски Аџић. 

Колекција у којој су црни, раскошни комади употпуњени детаљима од перја, чипке, реса и циркона изазвала је одличне коментаре присутних. 

Поред ових ревија, програм наше националне недеље моде - Добродошли у Париз, употпунила је и презентација јединствених комада обуће бренда "Alesar". 

Сваки пар обуће израђен у сарадњи са чувеном "Zsolnay" порцеланом из Мађарске, приказан на овом догађају представља својеврсно мало уметничко ремек дјело које хипнотишуће дјелује на посматрача.

"Дизајнери који су представили своје колекције 2023. године, данас се развијају на интернационалном нивоу. Учествују на многим недељама моде широм света и јачају своју позицију. Овај сектор захтева стрпљење, континуитет, упорност и улагање. Знају да је ово само почетак пута на којем ће само најупорнији достићи успех. Свакако је круна каријере за било ког дизајнера уче?ће на "Paris Fashion Week-u". Част да Србија као земља може да се представи под лиценцом Федерације Високе Моде Француске је свакако шанса коју морамо искористити на прави начин", рекла је прва дама српске моде, председница "Serbia Fashion Week-a" Светлана Хорват у интервјуу за државну телевизију Француске, додајући да је поносна на креативност наших дизајнера и да јој је посебно задовољство што су амбасадорка Србије у Француској Ана Хрустановић и директорка Културног центра Србије у Паризу Натали Бељански Поповић својим присуством на ревијама наших дизајнера подржале пробој српске моде у свијет. 

Послије ревија услиједила је и изложба коју је "Serbia Fashion Week" организовао у простору Културног центра Србије у Паризу. 

Овај догађај привукао је велики број представника дипломатског кора, медија, али и осталих гостију који су искористили прилику да у француској престоници уживају у српском таленту и креативности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана