Srpski dizajneri predstavili svoje kolekcije u Parizu

Tanjug
Foto: Ilustracija

Rame uz rame sa slavnim svjetskim modnim kreatorima i brendovima, srpski dizajneri predstavili su svoje kolekcije u punom sjaju 2. marta u velelepnom prostoru "La Galerie Bourbon", nekadašnjoj rezidenciji španske kraljevske porodice Bourbon u okviru programa Federacije Visoke Mode Francuske na "Paris Fashion Week-u", saopštili su iz organizacije nastupa srpskih dizajnera.

Suzana Perić, Boško Jakovljević za "Martini Vesto", Nataša Perkovski Adžić i brend "Alesari" prikazali su svoje nove kolekcije za sezonu jesen/zima 2024/2025.

Njihova raskošna kreativnost oduševila je sve prisutne, među kojima je bio veliki broj predstavnika uticajnih svetskih medija: državna televizija Francuske, "Vanity Fair", "JQ", "Forbs France", "L'Officiel", "Marie Claire", "BFMTV", "FTV"...

Revija Suzana Perić privukla je veliku pažnju prisutnih, a originalnost i inovativnost njene nove kolekcije "Posh Intelligence" naišla je na sjajan prijem publike i predstavnika medija. Specijalni gost, model i influenser   Elton Ilirijani otvorio je ovu reviju, ali i zatvorio zajedno s Suzanom Perić.

Fantastične reakcije izazvala je i revija Boška Jakovljevića koji je za brend "Martini Vesto" dizajnirao mušku i ženski kolekciju, ostajući dosljedan svom dizajnerskom stilu po kom je prepoznatljiv, ali protkan i novim idejama.

Veoma je zapažena bila i kolekcija dizajnerke Nataše Perkovski Adžić. 

Kolekcija u kojoj su crni, raskošni komadi upotpunjeni detaljima od perja, čipke, resa i cirkona izazvala je odlične komentare prisutnih. 

Pored ovih revija, program naše nacionalne nedelje mode - Dobrodošli u Pariz, upotpunila je i prezentacija jedinstvenih komada obuće brenda "Alesar". 

Svaki par obuće izrađen u saradnji sa čuvenom "Zsolnay" porcelanom iz Mađarske, prikazan na ovom događaju predstavlja svojevrsno malo umetničko remek djelo koje hipnotišuće djeluje na posmatrača.

"Dizajneri koji su predstavili svoje kolekcije 2023. godine, danas se razvijaju na internacionalnom nivou. Učestvuju na mnogim nedeljama mode širom sveta i jačaju svoju poziciju. Ovaj sektor zahteva strpljenje, kontinuitet, upornost i ulaganje. Znaju da je ovo samo početak puta na kojem će samo najuporniji dostići uspeh. Svakako je kruna karijere za bilo kog dizajnera uče?će na "Paris Fashion Week-u". Čast da Srbija kao zemlja može da se predstavi pod licencom Federacije Visoke Mode Francuske je svakako šansa koju moramo iskoristiti na pravi način", rekla je prva dama srpske mode, predsednica "Serbia Fashion Week-a" Svetlana Horvat u intervjuu za državnu televiziju Francuske, dodajući da je ponosna na kreativnost naših dizajnera i da joj je posebno zadovoljstvo što su ambasadorka Srbije u Francuskoj Ana Hrustanović i direktorka Kulturnog centra Srbije u Parizu Natali Beljanski Popović svojim prisustvom na revijama naših dizajnera podržale proboj srpske mode u svijet. 

Poslije revija uslijedila je i izložba koju je "Serbia Fashion Week" organizovao u prostoru Kulturnog centra Srbije u Parizu. 

Ovaj događaj privukao je veliki broj predstavnika diplomatskog kora, medija, ali i ostalih gostiju koji su iskoristili priliku da u francuskoj prestonici uživaju u srpskom talentu i kreativnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana