Шест омиљених фризура 90-их које су поново у тренду

ГС
Шест омиљених фризура 90-их које су поново у тренду

Култне фризуре попут коврџа које је носила Мариа Кери или степенастог боба прозваног "The Rachel", по улози коју је Јеннифер Анинстон тумачила у легендарним "Пријатељима", поново су у тренду, а у наставку доносимо још примјера које ћемо у наредном периоду виђати све чешће.

Гдје год погледамо, чини се да смо окружени модним и бјути триковима из периода 90-их година прошлог стољећа, што се посебно примијети у домену фризура.

Чини се да трендови 90-их, када је ријеч о коси, посебно доминирају код познатих личности, почев од кратких шишки до гипких локни. Према томе, чини се да ће неуредне шишке, пикси фризуре и слојевита, степенаста коса бити популарни "повратници" ове јесени.

У наставку погледајте неке од омиљених фризура познатих личности инспирисаних периодом 90-их, а које тренутно постављају трендове модерног доба.

Разбарушене шишке

Пјевачица Деми Ловато тренутно усавршава свој носталгични изглед. Тренутно носи стил неуједначених, разбарушених шишки које јој прелазе преко чела, подсјећајући на грунге стил из 90-их.

Комбинација шишки и степенасто ошишане косе

Раније ове године, Били Ајлиш је постала платинаста плавуша, а њену фризуру често називају "сјајном модернизираном верзијом слојева 90-их".

Пиxие фризура

Што се тиче пиxие фризура, могућности су практично неограничене, а разбарушени пиxие 90-их је носила холивудска љепотица Шарлиз Терон те се чини да се поново вратила омиљеној фризури, али у нешто модернијем издању.

"The Rachel"

Чак и ако нисте гледали "Пријатеље", велика је вјероватноћа да сте знали за "The Rachel " фризуру. Заправо, већина младих жена 90-их је вјероватно у једном тренутку имала ову фризуру. Уз уоквирујуће увијене слојеве, била је то једна од главних фризура с краја вијека.

Волуминозни валови

Прије него што је интернет полудио за волуминозним праменовима Кејт Мидлтон, свијет 90-их је био задивљен ултра сјајном, беспријекорно исфенираном косом Синди Крафорд. Овај класик, чини се, никада заправо није ни изашао из моде.

Неуредне коврџе

Лагане "beach waves" коврџе су биле ултимативни тренд посљедњих неколико година када је ријеч о фризурама, а чини се да ће их замијенити нешто неуреднија и разбарушенија верзија коју је прије 20-ак година носила Мараја Кери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана