Šest omiljenih frizura 90-ih koje su ponovo u trendu

GS
Šest omiljenih frizura 90-ih koje su ponovo u trendu

Kultne frizure poput kovrdža koje je nosila Maria Keri ili stepenastog boba prozvanog "The Rachel", po ulozi koju je Jennifer Aninston tumačila u legendarnim "Prijateljima", ponovo su u trendu, a u nastavku donosimo još primjera koje ćemo u narednom periodu viđati sve češće.

Gdje god pogledamo, čini se da smo okruženi modnim i bjuti trikovima iz perioda 90-ih godina prošlog stoljeća, što se posebno primijeti u domenu frizura.

Čini se da trendovi 90-ih, kada je riječ o kosi, posebno dominiraju kod poznatih ličnosti, počev od kratkih šiški do gipkih lokni. Prema tome, čini se da će neuredne šiške, piksi frizure i slojevita, stepenasta kosa biti popularni "povratnici" ove jeseni.

U nastavku pogledajte neke od omiljenih frizura poznatih ličnosti inspirisanih periodom 90-ih, a koje trenutno postavljaju trendove modernog doba.

Razbarušene šiške

Pjevačica Demi Lovato trenutno usavršava svoj nostalgični izgled. Trenutno nosi stil neujednačenih, razbarušenih šiški koje joj prelaze preko čela, podsjećajući na grunge stil iz 90-ih.

Kombinacija šiški i stepenasto ošišane kose

Ranije ove godine, Bili Ajliš je postala platinasta plavuša, a njenu frizuru često nazivaju "sjajnom moderniziranom verzijom slojeva 90-ih".

Pixie frizura

Što se tiče pixie frizura, mogućnosti su praktično neograničene, a razbarušeni pixie 90-ih je nosila holivudska ljepotica Šarliz Teron te se čini da se ponovo vratila omiljenoj frizuri, ali u nešto modernijem izdanju.

"The Rachel"

Čak i ako niste gledali "Prijatelje", velika je vjerovatnoća da ste znali za "The Rachel " frizuru. Zapravo, većina mladih žena 90-ih je vjerovatno u jednom trenutku imala ovu frizuru. Uz uokvirujuće uvijene slojeve, bila je to jedna od glavnih frizura s kraja vijeka.

Voluminozni valovi

Prije nego što je internet poludio za voluminoznim pramenovima Kejt Midlton, svijet 90-ih je bio zadivljen ultra sjajnom, besprijekorno isfeniranom kosom Sindi Kraford. Ovaj klasik, čini se, nikada zapravo nije ni izašao iz mode.

Neuredne kovrdže

Lagane "beach waves" kovrdže su bile ultimativni trend posljednjih nekoliko godina kada je riječ o frizurama, a čini se da će ih zamijeniti nešto neurednija i razbarušenija verzija koju je prije 20-ak godina nosila Maraja Keri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana