Нови ботокс тренд: Да ли знате шта је "траптокс" и зашто га толико жена ради?

ГС
Нови ботокс тренд: Да ли знате шта је "траптокс" и зашто га толико жена ради?

Нови тренд на ТикТоку, третман ботокса који се убризгава у трапезоидне мишиће

Нова врста ињекције ботокса преузима лидерство међу темама на "ТикТоку". Није ни у каквој вези са досадашњим пуњењем финих линија и бора на лицу.

Умjесто да се убризгава на типична досадашња мjеста, као што су боре на челу или линије осмеха, све више корисника ботокса скреће пажњу на своје трапезијумске мишиćе у процедури која се зове "траптокс".

Шта је траптокс?

Tраптокс је третман у којем се ботокс убризгава у трапезне мишиćе, односно пар великих троугластих мишића који се налазе на задњем дјелу врата и горњем дјелу леђа; протежу се до средине кичме и преко рамена. Ови мишићи играју важну улогу у кретању и стабилности лопатица и врата, као и у одржавању доброг држања. Обично се користе у свакодневним активностима као што је подизање.

 

Како функционише траптокс?

Траптокс тражи од једног до три третмана, од којих сваки траје од 10 до 20 минута. У свакој сесији, процењено је да се 50-75 јединица неуротоксичног лека примењује на сваку страну (у зависности од величине и снаге ваших трапезних мишиćа). Важно је напоменути да траптокс није лек за бол у трапезним мишиćима, веć привремено решење које може да пружи олакшање, док се основни узрок бола решава.

С тим у виду, траптокс може да вас ослободи напетости и бола, да обезбеди функционално олакшање и направи равнију, елегантнију контуру рамена. Резултати могу да се осете у року од две недеље и могу да трају до пет месеци.

Цена траптокса се значајно разликује у зависности од локације, клинике и професионалца који даје ињекције.

Нежељени ефекти или ризици траптокса

Иако генерално безбедни, нежељени ефекти и компликације ботокса могу да укључују модрице и бол на месту ињекције, симптоме сличне грипу, главобоље, мучнину, црвенило, привремену слабост лица или опуштеност.

Постоји чак и мала вероватноћа да би токсин могао да се прошири изван подручја лечења и да изазове симптоме сличне ботулизму, као што су проблеми са дисањем, проблеми са гутањем, слабост мишића и нејасан говор.

Зато, као и код сваке медицинске процедуре, веома је важна консултација са лекаром пре примене било какве врсте лечења или ињекције0.

Према ВебМД-у, жене које су трудне, доје или имају неуролошке болести не би требало да користе ботокс генерално.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана